10 важни неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

10 важни неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака
unsplash

След като вие и вашият партньор решите да се ожените, всичко започва да се върти около големия ден. Лесно е да се увлечете в организацията на сватбата и да забравите за някои доста важни неща. Независимо дали вашата сватба е след месеци или години, важно е да отделите време не само за подготовка на красива сватба, но и за да се подготвите за дълготраен и щастлив брак.

За да задълбочите и укрепите връзката си и да направите прехода към брачния живот още по-плавен, ето 10 важни неща, които експертите препоръчват на двойките да правят заедно, преди да се оженят.

1. Разберете какви са ценностите на партньора ви

10 важни неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака unsplash

Много преди да поемете този ангажимент да прекарате остатъка от живота си заедно, важно е да обсъдите вашите индивидуални ценности и вярвания, като религия, представа за семейство, политика и т.н. Може не винаги да сте съгласни с партньора си, но е важно да уважавате мнението и ценностите на другия. Дори в някой аспект да се разминавате изключително много, това е поправимо, но са необходими много желание и упорита работа.

2. Пътувайте заедно

Пътуването заедно ви дава шанс да видите как всеки от вас се справя със стресови ситуации, което е ценна информация за бъдещия ви съвместен живот. Не е необходимо да е далеч, дълго или скъпо. Пътувания, къмпинги, бягства през уикенда- всички те са страхотни начини двойките да споделят преживявания извън обичайната си рутина, да създават нови спомени и да свикнат с разрешаването на проблеми заедно, като екип, какъвто ще бъдат до края на живота си. 

3. Поговорете за финанси

10 важни неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака unsplash

Вие и половинката ви трябва да се споразумеете по фундаментални теми, като финансите, например. Тази тема не е особено забавна, но парите са важна част от живота, така че това е нещо, което задължително трябва да обсъдите. Поговорете за това как ще споделяте/разпределяте разходите за живот, как планирате да живеете и т.н. 

4. Говорете за деца

Подобно на разговора за парите, разговорът за децата е важен. И двамата ли искате деца? Колко? Кога? Споделете какво мислите по тази тема, преди да се се врекли един на друг. Това е деликатна тема, а разминаването в представите може да доведе дори до раздяла. Когато единият партньор е твърдо решен, че иска да бъде родител, а другият категорично отказва да има деца, едва ли ще се получи успешен брак. Дори да смятате, че е рано за тази стъпка, обсъдете представите си, за да няма неприятни изненади впоследствие. 

5. Посещавайте уроци по танци

10 важни неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака unsplash

Планирането на сватба е изключително стресиращо. Чудесна идея е да посещавате уроци по танци, тъй като ще ви донесат две ползи. Едната естествено е, че първият ви сватбен танц ще бъде зашеметяващ, но втората и по-важна, е че по този начин ще се откъснете от стреса и напрежението и ще се забавлявате заедно. 

6. Живейте заедно

Съвместният живот преди брака е може би най-добрият начин да проверите съвместимостта си един с друг. Важно е да научите всичко за партньора си – неговите странни навици, сутрешната му рутина и т.н.– и да се уверите, че сте съвместими и че е възможно да живеете заедно. За съжаление има хора, които се обичат безумно много, но съвместният живот просто не им се получава, тъй като са прекалено различни и буквално несъвместими. 

Ако не можете или не искате да живеете заедно преди брака, заради географско местоположение или религиозни причини, поне се стремете да прекарвате уикендите заедно.

7. Поговорете относно фамилията

Независимо дали решите да вземете фамилното име на съпруга си, да запазите своето собствено, да комбинирате двете, да създадете нова фамилия или да изберете нещо съвсем различно, обсъдете го с партньора си. Има жени, които смятат, че това е лично решение и може би е така, но все пак е добре той да бъде наясно с вашето решение и да изрази мнението си.

8. Запознайте се с близките си хора

10 важни неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака unsplash

Независимо дали става дума за неговия/нейния вътрешен кръг от приятели или за цялото семейство, опознаването на най-важните хора в живота на другия ви дава представа какъв човек е той/тя. Изграждането на силни взаимоотношения с близките роднини и приятели на половинката ви също ще задълбочи връзката между вас двамата. 

9. Експериментирайте заедно

Важно е да опитвате нови неща заедно. Това може да бъде готварски курс, изучаване на нов език, изпробване на интересен спорт и какво ли още не. Излизането от зоната ви на комфорт и научаването на нещо ново заедно заздравява връзката ви. 

10. Направете си годежна фотосесия

10 важни неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака unsplash

След като вече сте получили важния въпрос и сте казали голямото "Да", обмислете правенето на годежна фотосесия. Има няколко ползи от това. Първо, ще имате страхотен спомен за цял живот и красиви снимки, които ще гледате на старини. Освен това ще разчупите леда и ще свикнете да позирате, за да имате още по-добри снимки от сватбата. И не на последно място можете да изпробвате фотографите, които сте избрали за големия ден, за да видите дали ще се сработите или е добре да се спрете на друг професионалист. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay