6 теми, които да дискутирате с партньора си преди появата на бебе

6 теми, които да дискутирате с партньора си преди появата на бебе

Каквото и да си мислим, колкото и книги да сме прочели, никога не можем да бъдем напълно готови за появата на бебе в живота ни. Родителството е голямо предизвикателство, особено в днешно време, когато животът е толкова забързан и всички имат огромни очаквания към нас. Това, което може да ни помогне в такъв момент е предварителното обсъждането на някои важни въпроси, свързани с отглеждането на детето заедно с партньора. Разбира се, много неща ще научите в движение, но по-добре да имате известна яснота за това какво ви предстои.

Кой какво ще прави

Има някои неща като кърмене, които могат да бъдат извършвани само от майката. Но редица други задачи биха могли да се разпределят. Това са пране, почистване с прахосмукачка, готвене и др., които със сиггурност ще се увеличават покрай бебето. Уточнете се кй какво би могъл да поеме, за да намалите бъркотията драстично.

Финанси

Всички знаем, че отглеждането на бебето струва много пари, но обсъждането на тези финанси е жизненоважно. Създаването на бюджет заедно може да бъде полезно, както и обсъждането на вашите силни и слаби страни, когато става въпрос за пари. Освен това ще трябва да се вземат предвид и други фактори, като наличието на един или повече източници на доходи. Ако сте родители за първи път, разходите са още по-високи и трябва да вмъкнете в тях неща като столче за кола, креватче, количка и дрехи.

Възпитание на детето

Имаме различни идеи за това какво представлява дисциплината. Не винаги става дума за наказание, а за това как като родители подхождаме към ситуация по единен начин. Обсъждането на начините, по които сте били дисциплинирани като дете, може да помогне да разберете дали определени тактики ще бъдат конструктивни и приложими за вашето дете.

Къде ще отглеждате детето си?

Бебетата изискват пространство, добри условия на живот, чистота и високо ниво на хигиена. Това може да означава да се преместите на по-голямо място или да ремонтирате настоящето си жилище. Важно е да направите вашето пространство удобно, функционално и безопасно. Някои хора предпочитат да се преместят от града в предградията, други искат да живеят по-близо до роднините, за да получават помощ.

График за сън и ставане нощем

Сънят е Светият Граал за новите родители. Тук е важно къде ще спи бебето и кой кога ще става, когато то се буди нощем. Разработването на график гарантира, че и двамата родители ще успеят да получат максимално количеството сън. А това е от решаващо значение.

Какви ще бъдат отношенията ви след появата на бебето?

Вероятно в началото няма да ви остава време един за друг, което е разбираемо, след като бебето изисква цялото ви внимание и любов. Струва си да поговорите за начините, по които ще прекарвате време един с друг, когато бебето се появи. В противен случай липсата на внимание към партньора може да ви отчужди и да изостри отношенията ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay