Faith Георгиева: В България се набляга на "сензацията", а не на психологията на престъпника

Faith Георгиева: В България се набляга на "сензацията", а не на психологията на престъпника

Автор Михаела Михайлова

Днес ви срещаме с едно много чаровно момиче, което има над 57 хиляди последователи в Youtube и над 33 хиляди в Тик Тик. Тя завладя мрежата с увлекателните си разкази за истински криминални и паранормални истории. Подобен тип съдържание на тру крайм тематика липсваше у нас, преди Вяра Геогриева да създаде свое криминално място в Youtube и Тик Ток.

Видеата й не са за хора със слаби сърца, за което тя самата предупреждава в началото на всяко такова, но как се отразява тази тематика на нея и защо българските престъпления са по малобройни в канала й ще разберете от следващите редове.

Здравей, Вяра, благодаря, че прие нашата покана и ни пусна в криминалния youtube свят. Разкажи на нашите читатели малко повече за себе си. Коя е Вяра, когато не снима видеа?

Аз благодаря за поканата! Тя (Вяра, която не снима видеа) по нищо не се различава, ако трябва да съм честна. Може би, единственото нещо е, че мързелува повече и не е толкова концентрирана.

Ти си единствената българка в Youtube, която се разнищва криминални случаи и паранормални такива. Кога се запали по тази тема?

От дете. Бях на 8-9, когато започнах да гледам криминални сериали, като "Веществени доказателства" и "От местопрестъплението". Това са ми едни от най-ярките спомени.

Каналът ти определено се отличава и се радва на голям интерес. Притесняваше ли се преди да започнеш?

Абсолютно! Имах собствени страхове и опасения, които трябваше да преодолея. Радвам се, че го направих обаче, защото това плашещо ново начинание ми донесе много щастие и мотивация.

Има ли история, която си проучвала, но не искаш да споделяш с аудиторията си? А, защо?

Сещам се веднага за случая на японско момиче на име Джунко Фурута. На фона на всичко, което съм чела през годините, нейната история е оставила трайна следа в съзнанието ми. Изключително нехуманно и жестоко престъпление. Това е история, която просто не забравяш и смятам, че ако някой иска да разбере за случилото се в дълбочина, трябва да го прави изцяло на собствен риск. Не бих се подложила сама на мъчението да се запознавам с всички детайли отново.

Faith Георгиева: В България се набляга на "сензацията", а не на психологията на престъпника

Според теб как българите приемат тази тема? Свикнали ли сме с насилието?

Мисля, че ние автоматично приемаме много негативни неща и се убеждаваме сами, че са нормални. Насилието е едно от тях. В България, до голяма степен, царува нещастие, бедност и разочарование...негативни емоции, породени от тези ситуации, често раждат насилие.

Коя е любимата история, която си разказвала в канала си?

Любима моя история е тази за братята Менендес. Противоречив и заплетен случай.

Видеата ти са много информативни. Как се подготвяш за тях? Колко време отнема заснемането и търсенето на материали?

Ако имам голям случай, по който трябва да работя си давам около 5 дена, за да завърша всичко. Самия материал събирам за около 1-2 дена (повече, ако се изисква). Следва заснемане на видеото и обработката му

Как влияе цялата тази тематика на теб? Някога идва ли ти в повече да четеш за тези престъпления?

Рядко съм се чувствала силно натоварена от информацията, с която работя, но се случва да искам почивка. Гледам да си я давам, защото ако не се чувствам добре, няма да мога да създам качествено видео.

Във видеата ти можем да видим няколко български случая. По-трудно ли се събира информация за тях?

Българските случаи много се различават от чуждестранните. Аз обичам да наблягам на детството и психиката на извършителите, а за това трудно се намира информация тук. Набляга се главно на "сензацията", не се отделя нужното време за изчерпателен психологичен анализ. Ако това липсва, за мен става половин видео, което не ме удовлетворява.

Цялото интервю можете да видите в Novinite.bg.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница