Гледането на порно онлайн води до сексуални проблеми

Все повече млади хора страдат от различни проблеми, свързани със сексуалното им здраве.

Това се дължи на гледането на порнография в интернет, предупреждава водещата британска специалистка по психосексуална терапия Анджела Грегъри.

Според нейна информация броят на мъжете на възраст около 20 г., страдащи от еректилна дисфункция, през последните години неотменно се увеличава. Според лекаря за това допринася растящата зависимост от гледането на порнография в интернет."През последните 16 г. , особено през последните пет, наблюдавам увеличение на броя на младите хора, които биват изпращани при нас", казала Грегъри пред Би Би Си. "Опитът ни показва, че по-рано мъжете, които бяха изпращани в клиниката ни поради еректилна дисфункция, бяха по-възрастни и техните проблеми бяха свързани с диабет и сърдечно-съдови заболявания", допълва тя. По нейните думи сега на психосексуална терапия се подлагат млади хора, при които не се наблюдават очевидни проблеми със здравето. "Поради това един от въпросите, които винаги задавам, засяга порнографията и навика на мастурбиране, защото именно те могат да предизвикват проблемите с ерекцията при участието на партньор", обяснява лекарката. Според изследване, проведено в САЩ през 2014 г., почти половината от запитаните млади хора на възраст между 18 и 29 г. за първи път се сблъскали с порнографията, когато още не са били навършили 13 г. През 2008 г. при подобно запитване за такъв жизнен опит споменали едва 13% от запитаните.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти