Водещите тенденции при обзавеждането на детската стая за 2016 година

Те са хитри, красиви и лесни за изпълнение

Когато притежаваме собствен дом, е много важно да го обзаведем така, както сме си мечтали цял живот, за да го превърнем в най-съкровеното място на света. Започваме от спалнята, която трябва да отразява нашия вътрешен свят и да осигурява удобство и уют. Продължаваме с всекидневната, в която прекарваме по-голямата част от времето, и се прехвърляме в кухнята.

Идва един момент, когато всички стаи в дома вече са декорирани по наше желание и усет за стил. Но не след дълго се появява онзи миг, в който трябва да помислим къде ще разположим детската стая и как точно ще я обзаведем. Защото тя ще се превърне в любимото място у дома и трябва да бъде такова и за новото попълнение в семейството.

Вижте кои са най-новите тенденции при обзавеждането и дизайна на детската стая за 2016 година, събрани на едно място от сайта SheKnows. И не забравяйте, че обзавеждането на детската стая трябва да бъде на първо място забавно начинание. Ако стресът ви завладее прекалено бързо, то тогава забравете правилата и се доверете на собствения си инстинкт!

1. Керамика

Водещите тенденции при обзавеждането на детската стая за 2016 годинаJooJoo

Керамичните елементи си проправят все по-права пътека в дизайна на дома. Няма значение дали ще бъдат вплетенин в саксиите за цветя, или пък в сувенирите по рафтовете - керамичните предмети придават нежност и в същото време мека изтънченост на помещението. Можете да ги съчетаете с растителни видове и естествената слънчева светлина, влизаща в стаята през прозореца.

2. Неутрални цветове

Водещите тенденции при обзавеждането на детската стая за 2016 годинаApartment therapy

Те винаги са подходящ избор за детската стая, особено когато не знаете какъв е полът на бебето. Неутралните цветове са меки и изчистени, а освен това имат успокояващ ефект. През 2016 година те ще бъдат част от цялото обзавеждане, а не само от тапетите по стените. Те ще бъдат втъкани в килима, в постелките и в мебелите, които доста често са направени от дървен материал.

3. Внушителни полилеи

Водещите тенденции при обзавеждането на детската стая за 2016 годинаMy Suite Bliss

Осветителните тела в стаята никога не остават незабелязани от околните. А за детската стая е необходима светлина, която да не е прекалено ярка, и да може да бъде променяна. Затова е най-добре да заложите на големи полилеи с възможност за слагане на няколко крушки. Можете да монтирате и така наречените "лунички” по тавана, които ще осигурят още един нюанс на светлината.

4. Пастелни цветове

Водещите тенденции при обзавеждането на детската стая за 2016 годинаSengerson

Наред с неутралните, пастелните нюанси също са на почит през настоящата година. В тази категория попадат цветовете прашна роза, светъл нефрит, меко розово и златно, а също и бежавото, което има силата да разкрасява всяка стая и мебел.

Тук е важно да имате предвид кой е интериорният цвят на 2016 година според Benjamin Moore, както и кой нюанс определя за такъв Pantone Color Institute.

5. Геометрия

Водещите тенденции при обзавеждането на детската стая за 2016 годинаChloe Fleury

От малки кръгчета по тапетите до килими с геометрични фигури - тя се прокрадва навсякъде в детската стая. Изчистените линии "съжителстват” с гореспоменатите цветове изключително добре. Ако добавите например картини и одеяла с геометрични елементи по тях, ще упеете да осигурите на стаята свеж, изчистен и модерен вид.

6. Животни

Водещите тенденции при обзавеждането на детската стая за 2016 годинаWit & Delight

Друг елемент, който можете да вмъкнете навсякъде в стаята на детето, са животинските фигурки. Декорацията с изображения на различни животни също може да бъде използвана умело, когато не е ясно дали очаквате момиченце, или момченце. Възглавничка със слончета, стени, по които се разхождат жирафи, или пък килимче, върху което стъпват патета - тези идеи ще добавят сладък нюанс на стаята.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
- Как се запозна с мъжа си?- Случайно. Не обвинявам никого!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти