Елементи от интериора, които британците определят като лош вкус

Елементи от интериора, които британците определят като лош вкус

Тенденциите и стиловете в интериорния дизайн се променят всяка година. Някои смели решения от миналото изглеждат като откровена безвкусица днес. Британската верига Dunelm за организиране на дома, проведе проучване сред купувачите и идентифицира 12-те най-лоши решения за обзавеждане.

Тапет с лента

Елементи от интериора, които британците определят като лош вкус

Благодарение на тази лента можете да скриете несъвършенствата, възникнали при залепянето на тапетите. По-смислено е обаче напълно да се отървете от грешките, а не да ги криете зад декоративна рамка.

Ламинат

У нас този вид подова настилка е доста популярен. Но британците залагат на естествено дърво.

Безформени мебели

И въпреки че на пръв поглед такива мебели изглеждат удобни, след кратък период от време губят формата си и изглеждат некомфортно.

Завеси с волани

Елементи от интериора, които британците определят като лош вкус

Буйните и богато декорирани завеси вече не са актуални. Техен недостатък е, че почти не пропускат слънчевите лъчи.

Килимче за баня

След душ е много приятно да стъпите на топъл и пухкав килим, но скоро удоволствието ще бъде заменено от раздразнение. Те натрупват вода, задържат замърсявания и започват да отделят неприятна миризма.

Завеси от тюл

Тюлът се среща много често в българските апартаменти. Британците твърдят, че леката материя е абсолютно безполезна, тъй като тези завеси не предпазват от слънцето и събират много прах.

Табели с надписи

Елементи от интериора, които британците определят като лош вкус

Много често в домовете на хората можете да видите дървени плочи със стереотипни фрази. Премахнете табелата "Моят дом - моите правила" и други неща в подобен стил.

Пухкав килим

Винаги е приятно да заровим краката си в такъв килим, особено по време на студения сезон. При тези килими обаче поддръжката е изключително трудна, тъй като е почти невъзможно да се почисти целият боклук без пухкавата структура да се сплеска след време.

Потпури

Ароматната смес от сухи цветя е най-добре да бъде изхвърлена. В подобни продукти често се развиват насекоми и за да бъде избегнато това естествените миризми биват заменени от синтетични. А всички идеално знаем колко са вредни те за нашето здраве!

Рога и препарирани животни

И ако по-рано подобни артефакти бяха собственост на ловци, то днес труповете и частите от телата на животни ужасяват гостите на много повече домове.

Вана тип авокадо

Самите британци отдавна предпочитат този нежен зелен нюанс. Сега обаче те смятат това решение за безвкусно, докато източноевропейските дизайнери са сигурни в обратното.

Текстил върху тоалетната седалка

Елементи от интериора, които британците определят като лош вкус

Може и да е удобно, но често този непретенциозен аксесоар изглежда евтино. Не е и особено хигиенично.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay