Кристали у дома: Какви камъни да поставите във всяка стая

Някои хора са скептични, но кристалите определено притежават и излъчват определена енергия, понякога наричана аура. Тези искрящи камъни не са просто красиви – те са и мощни предаватели на вибрации. Поставянето на кристали у дома може да помогне за абсорбиране на негативната енергия, пречистване на атмосферата, излъчване на положителна енергия и поддържане на дома ви щастлив. Освен това ще разкрасят интериора.

Хората, които използват кристали, вярват, че всеки камък има свои специфични свойства, което ги прави особено подходящи за различни приложения и помещения във вашия дом. Въпреки че конкретният тип кристал има значение, размерът не е важен. Големи или малки, груби или полирани камъни, бижута или необработени парчета – изберете този, който ви харесва. Ще познаете вашия, когато го видите.

Ето какво трябва да поставите, за да накарате дома си да вибрира на всички правилни места и по всички правилни начини.

1. Спалня

Карнеол

Карнеолът ви подтиква да бъдете игриви, смели и спонтанни - всички съставки за огнен сексуален живот. Опитайте да поставите кристал под матрака си и вижте какво ще се случи.

Халцедон

Халцедонът е като кристална приспивна песен, която ви успокоява и отпуска в топла прегръдка. Поставете камък до леглото си и когато се отпускате за почивка, дръжте го в дланта си и дишайте дълбоко. Представете си, че почивате върху спокоен, релаксиращ облак, носещ се в небето. След това спете с него под възглавницата си.

2. Дневна

Апофилит

Този усърден работник непрекъснато филтрира енергия, за да поддържа атмосферата с висока вибрация. Той работи най-добре, когато е поставен на оживени места с много активност, така че вашата всекидневна е подходящ пример. Просто го поставете на рафта и го оставете да си свърши работата.

Емералд

Камъкът привлича късмет, изобилие, късмет, домашно блаженство и жизненост. Поставете го в сърцето на вашия дом и той ще се превърне в магнит за добри хора, покани, възможности и положителна енергия.

3. Кухня

Шунгит

Шунгитът е въглеродна скала, образувана от останки от водорасли. Свързва се със здравето и благополучието, така че го дръжте в кухнята, за да помогне за пречистването на атмосферата.

4. Бюро

Духовен кварц

Този кристал ви помага да излъчвате вашата уникална енергия, така че е страхотен за всеки, който трябва да се раздава по на работа (като учители, писатели, мениджъри, творци или медицински сестри). Помага ви да погледнете извън себе си, за да можете да дадете радост на другите и наистина да промените нещата.

5. Саксии

Сърце от Фуксит

Този мистичен, нежен кристал ще ви помогне да усвоите мъдростта от приказното царство. Поставете Фуксит навсякъде, където държите живи растения, билки, зеленчуци, цветя, за да им помогнете да цъфтят.

6. Входна врата

Черен Турмалин

Черният турмалин е психическият защитник в семейството на кристалите. Поставен на входната врата, той ще абсорбира и трансмутира всяка негативна енергия, която случайно донесете у дома. Мислете за това като за система за сигурност. Просто се уверете, че го почиствате редовно, поставяйки го на слънчева светлина за няколко часа веднъж месечно. 

7. Баня

Селенит

Наречен на Селена, богинята на Луната, Селенитът има мощни почистващи способности. Дръжте го в банята си, за да освежи въздуха и да ви помогне да се почувствате спокойни и отпуснати. Ще се почувствате като нов човек!

8. Прозорец със северно изложение

Зелен нефрит

В някои традиции северът се свързва с кариерни цели и професионални постижения, което означава, че поставянето на подходящ кристал в прозорец със северно изложение ще привлече добри перспективи към вас. Опитайте нефрит, който привлича късмет и възможности.

9. Прозорец с южно изложение

Тигрово око

От друга страна, югът се свързва със себеупълномощаване, репутация и слава, така че поставянето на мощен кристал като тигрово око в прозорец с южно изложение ще донесе добри емоции и възможности.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay