Няколко неща, които не бива да съхранявате в банята

Няколко неща, които не бива да съхранявате в банята

Всеки елемент в къщата има свое собствено място. И независимо от размера на нашата къща, всички ние съхраняваме повечето от нещата си в банята. Всъщност е много удобно сешоарът, кошът за пране, дамските превръзки и тампони и инструментите за маникюр да са винаги под ръка. Но не се замисляме, че това може да навреди на вещите ни. 

Ето кои са нещата, които не бива да съхранявате в банята: 

1. Кош за пране

Кошът за пране, разположен в банята, определено е идеална идея. Удобно е да сложите мръсни дрехи точно преди да вземете душ и използвани кърпи веднага след това. Въпреки това, поради повишената влажност в дрехите ви могат да се появят неща като плесен и лоша миризма. Също така, това ще насърчи размножаването на различни бактерии и дори цикълът на пране при 60° C няма да може да помогне да се отървете от тях.

2. Kотешка тоалетна

Всичко е свързано с пясъка - той перфектно абсорбира влагата. Ако тоалетната на вашия домашен любимец се намира в банята, пясъкът също ще абсорбира парата от въздуха и ще загуби свойствата си. Също така допринася за разпространението на неприятна миризма. Производителите препоръчват да съхранявате тоалетната на сухо, добре проветрено място. В допълнение към това, хората често затварят вратата на банята, което означава, че вашата котка може да се окаже заключена вътре.

3. Кърпи и халати

В днешно време виждаме снимки, където хубаво сгънати кърпи лежат на отворени рафтове в банята и където халатите, закачени на закачалки, са много модерни. Но ако решите да ги съхранявате по този начин, трябва да забравите за приятното докосване на чиста, суха кърпа. Кърпите и дрехите ви винаги ще са влажни, което е идеалната среда за бактериите. Така че, по-добре намерете друго място в къщата си за съхранение на чистите кърпи.

4. Растения

Домашните растения могат да оживят интериора на всяка стая и банята не е изключение. Има обаче набор от условия, които трябва да спазвате. На първо място, необходимо е да има дневна светлина в стаята, защото фотосинтезата не е възможна без нея. Ако в стаята няма прозорец, ще трябва да си вземете лампа за дневна светлина.

На второ място, ще трябва да осигурите циркулация на въздуха. Вентилацията на помещението е необходима за предотвратяване на гниене и появата на гъбични заболявания на растенията. Също така, когато застоява влажен въздух, в помещението и върху растенията може да се появи плесен, с която всъщност е много трудно да се справите. 

5. Дамски превръзки и тампони

Влажността е основният враг на памука, от който обикновено се правят тампони и превръзки. Този материал е силно податлив на спори на плесени и бактерии, докато топлината и влагата насърчават растежа и размножаването на микробите, което може да повлияе на вашето благосъстояние. Освен това превръзките и тампоните могат просто да абсорбират влагата и да се подуят. Между другото, памучните тампончета за грим имат същата съдба. 

6. Противозачатъчни

Подобно на много видове лекарства, противозачатъчните хапчета не трябва да се съхраняват близо до влага или топлина. Дори да са в запечатани опаковки, те бързо се развалят. Колебанията на температурата могат да променят химичния състав на продукта. Ето защо не бива да съхранявате хапчетата си там.

7. Инструменти за маникюр

Колкото и добро да е качеството на стоманата, от която са направени ножиците, пинсетите и пилите ви, рано или късно те ще започнат да ръждясват, ако ги съхранявате в банята дълго време (дори ако никога не сте ги използвали ). В крайна сметка парата също е вода.

8. Електрически уреди

"Къде другаде, освен в банята, можете да съхранявате сешоар и електрическа самобръсначка?" може да се чудите. Логично и удобно е да използвате тези уреди в тази стая. Парата и влагата обаче значително намаляват експлоатационния живот на електрическите уреди. И това не е само защото този елемент може да спре да работи, ако вода или влага попадне вътре, но също така може да причини токов удар, ако се докосне с мокри ръце.

9. Лак за нокти

Поради промени в температурата и влажността, лакът ви ще се развали по-бързо - ще се сгъсти и избледнее. Има много места, които са по-подходящи за съхранение на лак като различни кутии, чекмеджета, дрешници и рафтове. Основното нещо, което трябва да имате предвид, е, че лаковете трябва да се съхраняват на сухо и хладно място, защитено от светлина при приблизително същата температура.

10. Отворени самобръсначки

Самобръсначките се окисляват и ръждясват, заради повишената влажност. Ето защо можете да съхранявате самобръсначки в запечатани опаковки, когато става въпрос за банята. Освен това, за да удължите живота на вашите остриета, трябва да подсушите самобръсначката, след като я използвате, за да избегнете появата на ръжда.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay