Грешки в интериорния дизайн, които всички ние правим

Грешки в интериорния дизайн, които всички ние правим

Докато планираме оформлението на нашата къща, преди да се нанесем или да ремонтираме, ние често мечтаем за нейния бъдещ уют и комфорт. Но когато всичките ни идеи оживеят, може да забележим, че някои решения не са толкова добри, колкото сме си мислели. Истината е, че всичко е в детайлите.

Ще ви споделим няколко грешки, свързани с интериорния дизайн, които всички допускаме:

1. Избор на уреди без измерване

Купуването на тенджери, тигани, кухненски роботи и дори микровълни, без предварително измерване, ще доведе до това, че те не пасват на кухненското ви пространство.  Решението е просто: предварително изберете уреди, направете подробни измервания и обърнете внимание на начина, по който се отварят уредите, като се уверите, че вашата кухня може да ги побере.

2. Поставяне само на един източник на светлина

Може да е практично, но всъщност не е достатъчно, за да освети цялата стая, освен това визуално "краде" квадратурата ви. Според експертите най-доброто решение е да се сложат няколко източника на светлина и също така светлината да идва от множество източници на различни височини като подови лампи и настолни лампи. И винаги избирайте меки бели крушки.

3. Купуване на всички мебели от едно и също място

Това е като да купите цялото облекло, с което е облечен манекенът. Изглежда добре, но може абсолютно да унищожи вашето пространство. Експертите съветват постепенно да добавяте мебели и декор. Ако добавяте различни мебели и декорации постепенно, това ще придаде на дома ви по-организиран вид.

4. Купуване на много евтини, малки акценти и затрупване на пространството

Хората купуват много малки мебели или аксесоари, за да избегнат да инвестират в голям предмет като чудесен диван, стилна маса или невероятно произведение на изкуството. В крайна сметка малките неща струват точно толкова и пространството става затрупано, а не уютно. Професионалистите в интериорния дизайн препоръчват да се купуват неща, които служат за различни цели. Малко бюро във вашата спалня може да се използва и като нощно шкафче. Въртящ се стол в хола може да се обърне, за да се гледа телевизия или красивата гледка през прозореца. По-малко, но по-добри мебели ще ви служат дълги години.

5. Използване на повдигнати легла за деца

Леглата за деца трябва да бъдат подредени по начин, по който едно дете може да се катери и слиза от леглото, без никаква помощ от възрастни. Това е не само проблем за безопасността, но и правилният начин да подредите детската стая, за да направите децата по-независими и да им помогнете да научат нещата по-бързо.

6. Неправилно разположение на кухненските мебели

Това е може би един от най-болезнените въпроси: блъскане на главата в повърхността или вратата на кухненския шкаф, който е поставен над главата ви. Интериорните дизайнери твърдят, че това се случва поради неправилно измерване на дълбочината и ширината на кухненските шкафове. Те съветват да използвате специален калкулатор, който ще ви каже пропорциите, които ще трябва да използвате, за да избегнете грешки.

7. Кухненски мебели, които са с неправилна височина

Височината на кухненския плот често е твърде висока или твърде ниска за много хора, което причинява болки в раменете и гърба и врата при готвене. Експертите съветват да вземете правилните измервания на височината, преди да инсталирате кухненските плотове. Ако вече имате този проблем, има 2 временни решения: ако плотът е твърде нисък, подредете дъските за рязане, а ако е твърде висок - застанете на здрав стол. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay