Грешки в интериорния дизайн, които ни карат да губим твърде много време за почистване

Грешки в интериорния дизайн, които ни карат да губим твърде много време за почистване

Според някои проучвания хората отделят около 24 часа месечно и повече от 5 часа седмично за почистване. За да намалите това време, можете да използвате някои хакове и да създадете схема за интериорен дизайн, която е по-лесна за почистване.

Изберете водоустойчиви и издръжливи плотове

След измиване на съдовете на плота може да остане много вода. Ако не я избършете навреме, повърхността ще поеме влагата и дори може да се разруши. За да направите повърхността по-дълготрайна, не пестете пари за нея - изберете мрамор или гранит. Ако не можете да си позволите такива материали, по-добре е да използвате плочки или друга наистина трайна опция. В идеалния случай мивката и плотът трябва да са на една и съща повърхност без никакви линии между тях. По този начин ще бъде наистина лесно да почиствате водата и мръсотията. 

Поставете гладки плочки на стената на кухнята

Колкото и да внимавате, мазнините от готвенето на храна все пак ще се появят по стените. И ако кухненската стена има много различни ръбчета и шарки, мазнината ще бъде наистина трудна за почистване. Ако е възможно, изберете гладки плочки - тези без ръбове са още по-добри. Такива плочки са много по-лесни за почистване. Ако вече имате плочки на кухненската стена, можете да защитите повърхността със специално стъкло.

Използвайте прости дръжки върху мебелите

Ако вашите мебели имат дръжки със сложен дизайн, върху тях ще се трупат много прах и мръсотия. За да не прекарвате много време в почистване на дръжките, изберете възможно най-простите дръжки, без ръбове и странни форми. 

Кажете "не" на текстурираните подове

Текстурираните подове са готини и привлекателни - до момента, в който трябва да ги измиете. Мръсотията и прахът попадат в ръбовете, така че вместо просто да избършете повърхността, ще трябва да отделите време за почистване на всеки ръб. За да избегнете този проблем, изберете гладки подове. Различните стаи изискват различни повърхности по отношение на водоустойчивост - не забравяйте за това.

Купете мебели, които стигат до тавана

Колко често почиствате праха отдолу и над мебелите? Не много, нали? Разбира се, мебелите, които нямат място под или над тях, няма да ви предпазят от прах, но ще намалят количеството му, което се събира. Освен това подобни мебели днес изглеждат много модерни. Избягвайте отворените рафтове, ако е възможно.

Повърхността на вашите стени трябва да може да се мие

Много често хората поставят тапети по стените си, но не всички могат да бъдат измити. Важно е стените да могат да се мият, защото в противен случай ще трябва да сменяте тапетите или да пребоядисвате, ако стената се изцапа. 

Кажете "да" на индукционните котлони

Домакините са съгласни: индукционните готварски печки се почистват много по-лесно от всяка друга повърхност. Те не се нагряват, поради което парчетата паднала храна не изгарят и всичко, което трябва да направите, е да избършете котлона.

Не използвайте черно

Черният цвят определено изглежда страхотно, но не е толкова практичен. Тъмните повърхности изглеждат така, сякаш привличат повече прах. Това не е вярно, разбира се, но прахът контрастира с черния цвят, така че наистина е видим. Когато избирате мебелите си, изберете други цветове, като сиво или кафяво.

Изберете мебели с махащи се калъфи

Когато избирате мебелите си, не забравяйте за факта, че трябва да бъдат практични. Ако е възможно, купете мебели с махащи се калъфи, които можете да свалите и поставите в пералнята, за да направите дивана отново чист. Също така, купете легло без табла. Колкото по-малко повърхности имате, толкова по-лесно ще почиствате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay