Какво трябва да знаете преди да посетите плажа тази година

Лятото официално започна, слънцето неумолимо пече, а на вас ви се ходи все повече и повече на море...

Какво трябва да знаете преди да посетите плажа тази година

Може би тази година повече от всякога хората си мечтаят за плажа. След като много от нас прекарваха голяма част от времето си в затворени пространства през последните няколко месеца, мнозина търсят свободата и чистия въздух.

Но плажните дни изискват повече внимание в тез времена на пандемия. Всяка дейност извън дома ви в наши дни носи някакво ниво на риск. Добрата новина е, че трябва да се надяваме, че външните пространства като плажовете като цяло са безопасни, отколкото местата на закрито, където въздухът се задържа и не може да циркулира. А вие може да бъдете умни и да предприемете стъпки, с които да сведете до минимум риска за вас и вашето семейство.

Помислете за местоположението. Експерти препоръчват да не предприемате дълги и необмислени пътувания, тъй като заплахата от коронавирус все още не е изчезнала. Така че ако искате да отидете на плажа, изберете този, максимално близък до вас.

Преценете личния риск. Както и при други дейности извън дома, вашето здравословно състояние трябва да бъде основен фактор при вземането на решение дали да отидете на плаж. Помислете колко е вероятно вие или тези от вашето домакинство да се нуждаете от хоспитализация, ако сте изложени на вируса.

Спазвайте дистанция. Много плажове са широко достъпни и предлагат достатъчно място. На плажа има достатъчно място, за да може едно семейство да си почива и наслаждава на слънцето и водата, без да влиза в пряк контакт с други посетители на плажа. Ако решите да отидете, ограничете групата си от хора до хората, с които вече общувате ежедневно, и се опитайте да запазите дистанция от другите. Опитайте се да отидете в по-малко натоварено време на деня или на по-ненаселен плаж.

Носете маска. Маските за лице играят важна роля за ограничаване на предаването на коронавирус, така че е важно да ги носите на места, където не можете да поддържате поне два метра разстояние от хората извън вашата група.

Носете си собствена храна. Броят на хората, които могат да обядват в крайбрежни ресторанти, вероятно ще бъде ограничен и много хора могат да се почувстват по-сигурни, избягвайки тези пространства. Носете си закуски и напитки. И дори си носете собствени столове, плажни играчки и консумативи, ако е възможно.

Обърнете внимание на ограниченията на капацитета. Някои плажове налагат ограничения на капацитета на посещение като начин за предотвратяване на струпване и налагане на социално дистанциране.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay