Тези части на тялото могат да разкрият колко сте умни

Тези части на тялото могат да разкрият колко сте умни

Вашият мозък не е единственият белег за вашата интелигентност. Според учените, има красноречиви външни показатели, че един човек е интелигентен. 

1. Дълги крака

Изследване доказва, че по-високите хора могат да печелят повече пари от по-ниските, защото са по-умни. Авторите са използвали научни данни, които съдържат височината, теглото, интелигентността, образованието и заплатите на хората от раждането им до зряла възраст в определен интервал от време. Резултатите от техния задълбочен анализ показват, че хората, които са високи като деца, се представят значително по-добре на когнитивни тестове. Плюс това, по-високите хора се реализират в по-високоплатени професии, изискващи по-висока интелигентност и усъвършенствани словесни и логически умения. Изследователите все още не могат да раберат каква е връзката между височината и интелигентността, но се предполага, че роля за това имат генетиката или грижите в ранна детска възраст.

2. Левичар

Вашата доминираща ръка може да не показва автоматично, че сте гений, но може да има и своите предимства. Проучване от Атинския университет изследва около 100 студенти и абсолвенти на университета, половината от които левичари, а останалите използващи основно дясната ръка и им дали два когнитивни теста. Единият карал участниците да подредят група кръгове възможно най-бързо, а другият включвал последователност от букви и цифри. Левичарите се представили по-добре от десничарите и при двата теста, което подсказва, че имат по-силна работна памет и гъвкавост на ума. Някои експерти са на мнение, че тези познавателни способности са налице, защото левичарите могат да използват и двете полукълба на мозъка си по-лесно за обработка на информацията. Предстои да бъдат направени още редица изследвания, които да дадат категоричен отговор.

3. Голям корем

Голямото количество телесни мазнини могат да окажат въздействие върху много аспекти на целия ви живот, от кръвното налягане до здравето на сърцето и, евентуално, върху познавателната ви функция. В петгодишно проучване на повече от 2200 възрастни, изследователите установяват, че хората с индекс на телесната маса (ИТМ) 20 или по-малко (диапазонът на здравословен ИТМ е 18,5–24,9) могат да си припомнят 56 процента от думите в тест, изискващ запомяне на думи от речник, докато участниците със значителни затлъстявания (ИТМ от 30 или по-висок) запомнили само 44 процента. Нещо повече, припомнянето на наученото спада до 37,5 процента, когато те били повторно тествани пет години по-късно. Д-р Максим Курно, водещият автор на изследването, теоретизира, че мастните хормони могат да повредят мозъчните клетки..

4. Голяма глава

Никой не обича да бъде наричан "голяма глава", но буквално да имаш голяма глава може да ти помогне да си по-умен. Изследване установява, че хората, които имат по-големи глави като бебета, имат по-високи резултати при тестове на вербално-числови разсъждения и е по-вероятно да получат висше образование.

Каквито и да са предположенията на учените за външните белези, показващи интелекта, не трябва да се осланяте само на това. Ужасно е да срещнеш красива, дългокрака дама, която не може да каже една смислена дума. А това, че пишете с лявата ръка, няма да ви издейства университетска диплома автоматично.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay