Как да запазите хляба свеж за по-дълго?

Един полезен трик

Как да запазите хляба свеж за по-дълго?

Няма по-лошо нещо и по-голям грях от изхвърлянето на хляб. Повечето видове хляб, които се предлагат в магазина съдържат консерванти, стабилизатори и т.н. и са пресни в продължение на много време. Ако обаче ядете истински хляб или го приготвяте вкъщи, знаете, че става много твърд изключително бързо. Има два варианта: или да ядете повече хляб, за да го изяждате, или да използвате малък трик, включващ фризера ви.

Как да запазите хляба свеж за по-дълго?

Ето какво трябва да правите:

В рамките на 24 часа след нарязването му, трябва да предприемете действие. Ако изчакате прекалено дълго ще можете да направите галета, кротони или да го използвате за готвене, но не и да го ядете просто така. Съвет: недейте просто да слагате целия хляб във фризера, защото след това няма да можете да отрежете само една филия, освен ако нямате трион в кухнята. Затова нарежете останалия хляб на филии.

Вземете хартия за печене и наредете филийките отгоре. Сложете ги във фризера, без да ги покривате с нищо, докато не замръзнат хубаво. Хартията за печене ще предотврати залепването на хляба.

След като хлябът е замръзнал добре, преместете филиите в плътно затворено пликче, като изкарате целия излишен въздух.

Когато искате да ядете от този хляб, извадете толкова филии, колкото ще изядете, оставете ги да се размръзнат на стайна темпертатуа или ги поставете директно в тостера. Хлябът ще бъде почти същия, на 95%. Ако го съхранявате така, хлябът ще остане пресен и вкусен поне 6 месеца, ако не и по-дълго.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay