5 цвята боя, които излизат от мода през 2023г.

5 цвята боя, които излизат от мода през 2023г.
Pexels

Искате да освежите жилището си? Боядисването на стените може да придаде на пространството съвсем различен вид. Но боята също може да накара една стая да изглежда остаряла.

Както всички тенденции в дизайна, цветовете на боята идват и си отиват. Така че е важно да изберете нюанс, който няма да изглежда демоде.

Не сте сигурни какъв цвят да използвате за освежаване на дома си? Въпреки че винаги е добре да избирате това, което вие харесвате, независимо от тенденциите, ако искате да избегнете цветовете, които интериорните дизайнери предвиждат, че ще излязат от мода през 2023 г., тогава пропуснете тези цветове:

1. Всеки нюанс на сивото

5 цвята боя, които излизат от мода през 2023г.Pexels

Сивото беше навсякъде през последните години- стени, мебели, аксесоари, но вече може да се определи като скучно. Тази година тенденциите са свързани с поемането на рискове и смелите цветове. Необичайните цветови комбинации ще бъдат много популярни през тази година. От мента в съчетание с ярко розово, до синьо, съчетано с маслено зелено, ще имаме възможността да развихряме въображението си. 

Ако все пак харесвате сивото, можете да заложите на него, но избирайте по-блестящи бои, в никакъв случай не слагайте сив мат. 

2. Бяло

5 цвята боя, които излизат от мода през 2023г.Pexels

Белите стени, въпреки че изглеждат чисти и неутрални, също могат да бъдат невероятно стерилни. Бялото все още е предпочитано, тъй като стаите, боядисани в бяло са леки, проветриви и свежи, но тази година в интерорния дизайн трябва да има повече цвят. Не е нужно да се отказвате от бялото, просто избирайте такова с леки нюанси на някакъв цвят. Това е от ключово значение за създаването на малко повече дълбочина, като същевременно ще запазите цвета на стаята светъл. 

3. Розово

5 цвята боя, които излизат от мода през 2023г.Pexels

Розовите стени бяха на мода много дълго време. Но тази тенденция вече е приключила. Розовото не е подходящ цвят за стени, тъй като е напрягащ. Можете да оставите например една стена, като акцент, но най-добре е да не използвате розова боя. Ако харесвате този цвят, можете да го използвате за декорациите в стаята, ще се получи много по-добре.

4. Червено

5 цвята боя, които излизат от мода през 2023г.Pexels

Подобно на розовите, червените стени бяха навсякъде за известно време. Макар че, както казахме, наситените цветове ще бъдат модерни през тази година, червеното не е добър избор. Този цвят дразни, така че опредлено не е подходящ за стените ви. Избирайте успокояващи монохромни цветове, вместо дразнещи такива.

Ако не искате домът ви да изглежда остарял, направете интересна комбинация от текстури, шарки, осветление, растения и произведения на изкуството – а не боядисвайте хола в малинов нюанс, който вече ще ви е омръзнал след година. 

5. Кралско синьо и тъмнозелено

5 цвята боя, които излизат от мода през 2023г.Pexels

Тъмносиньото и наситените нюанси на зеленото също излизат от мода през 2023 г. Причината за това е, че тези цветове обикновено се използваха за акцентни стени и тъй като това вече не е особено модерно, тези два цвята също не са. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay