9 неща, които правят Италия уникална страна

9 неща, които правят Италия уникална страна

Когато чуем "Италия", се сещаме за пица, паста, шопинг в Минало и популярните туристически дестинации. Но местните хора биха казали, че Италия е много повече от това. Там могат да се намерят и видят някои неща и традиции, които не можете да видите на никое друго място.

Знаете ли, например, че италианците изхвърлят мебелите си на Нова година или за обитаваните от духове и прокълнати острови?

Ето 9 неща, които правят Италия уникална страна:

1. Италианците носят червено бельо за късмет на Нова година

Италианците не само избират ефектни тоалети за празнуване на Нова година, но също така бельото им трябва да бъде в определен цвят- червено. И мъжете, и жените носят червено бельо в навечерието на новата година, тъй като се смята, че този цвят привлича късмета. Същата традиция съществува в различни латински страни, но хората там носят жълто бельо вместо червено. В тези местни култури се смята, че жълтото носи любов и щастие.

2. Изхвърляне на мебели през прозореца

Повечето хора подготвят празничната трапеза или подготвят празничната трапеза на 31 декември, а италианците изхвърлят различни предмети през прозореца- тенджери, чинии, дори мебели. Вярват, че като се отърват от старите неща ще направят място за новите. По този начин отбелязват новото начало.

3. Прокълнатият остров Изола дела Гайола

Един от малките острови на Неапол, Изола дела Гайола, несъмнено е красив, но страховит. Местните го наричат прокълнат остров заради многобройните смъртни случаи там. Първият му обитател, който живеел сам, просто изчезнал един ден без никакви сигнали, следващият собственик на острова починал от сърдечен удар, а друг се самоубил. И това са само някои случаи. След всички тези събития в момента островът е необитаем и пуст.

4. Късните вечери

Италианците вечерят доста късно, а много ресторанти дори не отварят до 19-19:30 ч. В зависимост от региона хората там ядат около 21 часа. Подобна тенденция може да се обясни с факта, че италианците имат дълга 2-часова почивка в средата на работния ден, така че и вечерят късно.

5. Винаги белят плодовете преди да ги ядат

Хората в Италия обикновено не ядат плодове, като ябълки, круши и праскови, с обелката. Винаги първо белят плодовете. Обяснението за това е, че италианците искат да ядат здравословна храна и смятат, че нанесените върху нея пестициди не се отстраняват, дори след измиване.

6. Не ядат яйца за закуска

Пържени яйца с бекон, хляб и масло може да изглеждат като перфектна закуска, ако не сте италианец. Местните хора обаче предпочитат да ядат нещо сладко сутрин, като зърнени закуски или бисквити, плодове и еспресо. Както казват самите италианци: "Искате яйца за закуска? Отидете в Лондон.”

7. Призрачният остров Повеглия

В Италия може да видите не само най-древните места в света, но и обитаван от духове остров. Остров Повеглия е известен като "Остров на призраците" заради изкривената си история. Повече от 100 години мястото се използвало като карантинна станция за болни от чума. Смята се, че тук са кремирани около 160 000 души. Сега островът е официално забранен за туристически посещения.

8. 17 е нещастно число за италианците

Докато в повечето страни числото "13" се счита за нещастно число, за италианците това е "17". Това е така, защото пренареждането на римската цифра XVII може да създаде думата "VIXI", която се превежда от латински като "животът ми свърши". Поради това дори някои хотели там нямат седемнадесети етаж.

9. Италианците се обличат добре, дори когато отиват до магазина

В интернет може да намерите много статии, свързани с това как да се обличате като италианка и не е изненадващо, тъй като Милано се смята за една от модните столици на света. Тук и мъжете, и жените следват модните тенденции и остават стилни, независимо от ситуацията. Дори когато посещават хранителни магазини, италианките изглеждат страхотно и бляскаво!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay