Ла Лече Лига България
специалисти по въпросите на кърменето

Сдружение Ла Лече Лига България е клон на La Leche League International - международна доброволческа организация с клонове по цял свят, основана преди 58 години, за да помага на майки по целия свят да кърмят. Чрез подкрепа от майки за майки, насърчаване, информация и обучение Ла Лече Лига подпомага по-доброто разбиране на кърменето като важен елемент от здравословното развитие на бебето и майката.

Ла Лече Лига Интернешънъл поддържа статус на консултант на Детския Фонд на Обединените Нации (УНИЦЕФ), официални работни отношения със Световната Здравна Организация, участва като регистрирана Частна Доброволческа Организация (ЧДО) за Агенцията на Международно Развитие (USAID), акредитиран член е на Коалицията Здрави Майки/Здрави Бебета в САЩ и е член-основател на Световния Алианс за Акция за Кърменето (WABA). Ла Лече Лига Интернешънъл е и член на Група за Оцеляване на Децата Колаборации и Ресурси (CORE).

Ла Лече Лига е представена официално в България от 2005 година чрез първия си международно акредитиран лидер. Дейността на сдружението се състои в провеждане на срещи, лекции, семинари, конференции, онлайн и телефонно консултиране, отпечатване и разпространение на информационни материали.

La Leche League е основана, за да дава информация и кураж, най-вече чрез лична помощ, на всички майки, които искат да кърмят бебетата си. Макар че допълва грижите на лекарите и други здравни работници, тя оценява изключителната важност на майката, която помага на друга майка да разбере нуждите на детето си и да научи най-добрите начини да се погрижи за тези нужди.

Организацията е основана на вярата, че кърменето с многото си важни физически и физиологически предимства е най-доброто за бебето и за майката и е идеалният начин да се започнат добри отношения между родител и дете. Любящата помощ и подкрепа на бащата позволяват на майката да се концентрира върху майчинството, така че заедно родителите развиват тясно взаимоотношение, което заздравява семейството, а по този начин и цялостната материя на обществото.

Статии с мнение от Ла Лече Лига България, специалисти по въпросите на кърменето
тема: Всичко за кърменето

Как да се подготвим за успешното кърмене?

08.04.2014 | 11:25 по статията работи: Деси Николова
Всички читателки на Jenite.bg имаха възможност да зададат разнообразните си въпроси на тема "Всичко за кърменето" в рамките на нашата рубрика "Питайте специалиста".Както ви обещахме, изчерпателни отговори на получените запитвания ще дадат лидерите...

Всичко за кърменето: Близо до мама

12.03.2014 | 13:01 по статията работи: Jenite.bg
"Всичко за кърменето" - това беше водещата тема за февруари в нашата рубрика "Питайте специалиста". Предоставихме възможност на всички настоящи и бъдещи мами да задават своите въпроси, свързани с кърмене, захранване и отбиване.През следващите...
всички специалисти »
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти