Д-р Юрукова практикува хомеопатия от 1998 година. Тя е завършила с отличие Медицинския университет в Пловдив през 1992 година. От 1997 година е специалист по вътрешни болести.

Специализира хомеопатия в Центъра за развитие и обучение на хомеопатията в България (ЦОРХ България, клон на CEDH International), с последващи трейнинги по хомеопатия в България, Франция и Германия, както и по акупунктура във Великобритания.

Д-р Юрукова е международен лектор по хомеопатия със забележителен опит в клиничната хомеопатична практика при деца и възрастни.

От 2006 до 2011 година преподава хомеопатия в американския клон на CEDH International. Обучава лекари и стоматолози по хомеопатия в американския университет "Томас Джеферсън" във Филаделфия, както и в Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско и Форт Лодърдейл. Д-р Юрукова също така провежда фоун линк семинари за лекари хомеопати в Австралия и Нова Зеландия.

От 2011 година провежда свое онлайн обучение на английски език “ From Theory to Practice”(“ От теория към практика"). В нейните уебинари, предназначени за лекари от САЩ и Канада, се преподават практическите аспекти на лесното и бързо предписване на хомеопатия.

От 2013 година изнася и лекции за лечение с Шуслерови соли.

Д-р Юрукова е член на Международната медицинска хомеопатична лига - Liga Medicorum Homeopathica International (LMHI) и Европейското общество по интегративна медицина - European Society of Integrative Medicine (ESIM).

В своята холистична практика д-р Юрукова успешно съчетава хомеопатия с други видове алтернативно лечение.

Статии с мнение от д-р Василка Юрукова, хомеопат
тема: Лечение с Шуслерови соли

12-те елемента на живота: Разберете повече за Шуслеровите соли

16.04.2014 | 16:02 по статията работи: Деси Николова
Както вече ви съобщихме, в момента тече тазгодишната Световна седмица на хомеопатията. За да влезем в нейния дух, решихме да посветим и нашата рубрика "Питайте специалиста" на алтернативната медицина.Ще се насочим конкретно към темата за все...
всички специалисти »
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти