Странни факти за лака за нокти

Странни факти за лака за нокти
Pexels

Може да сте от онези дами, които посещават редовно маникюристката си, или пък да не се интересувате толкова от вида на ноктите си. Но независимо от позицията ви относно маникюра, ние сме сигурни, че ще бъдете заинтригуван от няколкото забавни факти за лака за нокти.

Ето някои неща, които вероятно не сте знаели:

Древните египтяни също са лакирали ноктите си. Египтяните с висок социален статус са можели да си позволят този лукс. Само елитът на населението е имал право да носи тъмни цветове, които са били символ на висшия им ранг.

Древните хора са били доста креативни в създаването на собствени багрила. Пчелният восък, белтъците и растенията са само част от съставките, използвани от хората по време на династията Мин, за да създадат свой лак за нокти.

Френският маникюр наистина идва от Франция. Идеята зад този маникюр е, че той позволявал на членовете на френските кралски фамилии да имат елегантни ръце и нокти, което допълнително ги отделяло от по-нисшите слоеве на обществото.

Лакът за нокти всъщност е боя за кола. Revlon започва да прави лак за нокти, както го познаваме днес, през 20-те години. Лакът всъщност е фино рафинирана боя за автомобили, поради което е толкова трудно да се създаде "естествен" лак за нокти, който да действа точно като истинския.

Препаратът за премахване на лак ще надживее всички нас. Лакочистителят никога не може да се развали, което означава, че шишенцето ви може да издържи толкова дълго, колкото ви е необходимо. Освен това е доста икономично решение, тъй като при отваряне срокът му на годност е 12 месеца, а е малко вероятно да използвате цялото количество за този период.

Лакът за нокти е бил скандален. През 50-те години на миналия век червените нокти се смятали за "нелепи" и някои църкви дори изисквали жените да премахват лака си в неделя преди религиозно поклонение. Тази стигма вероятно произтича от викторианската епоха, когато се е смятало за греховно да си лакирате ноктите - жените, които го правили, обикновено били проститутки.

Не е нужно винаги да сте с лак. Според експерти ноктите всъщност са "жива тъкан" и носенето на лак непрекъснато може да ги изсуши. Тази сухота не само може да направи ноктите по-чупливи, но липсата на кислород може да затрудни ноктите в борбата им с инфекциите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти