Тайните на успешните връзки

Милена Динкова
консултант по успешни връзки

Общуваме всеки ден, но дали знаем как да го правим пълноценно?

Тайните на успешните връзки
Милена Динкова

Милена Динкова има интересна професия. Необичайна и вълнуваща, рядко срещана и невъзможна за откриване в сайтовете за работа. Милена е консултант по успешни връзки. Тя провежда семинари, които са в помощ на хората, чувстващи се неуверени в себе си или просто нуждаещи се от професионално мнение по ежедневни за тях въпроси.

Срещнахме се с нея, за да ни разкаже за длъжността си, да ни посъветва как да общуваме с половинката си, както и да ни разкрие какви са тайните на дългата връзка.

От колко време правите семинари, повече професия или призвание са те за Вас?
Семинари правя от 4 години. Доставя ми огромно удоволствие да давам на хората знание, което нито семейството, нито училището предоставя, но което е жизненоважно, ако искаме да успяваме в живота.

Никой не ни учи как да си искаме повече внимание, подкрепа или заплащане. Много хора не знаят как се прави, защото са научени, че трябва да си скромен и да не се самоизтъкваш. Затова, когато животът, както често се случва, ги постави в крайна необходимост да си поискат, те го правят грубо, агресивно и отчаяно.  Губят златната среда. Защото, освен това, никой не ни е учил как да приемаме откази и пак да постигаме целите си.

Чувствам се много удовлетворена, когато клиентите ни научат тези и други подобни умения за общуване и като резултат животът им стане много по-лек и щастлив.

Какво представляват курсовете на "Успешни връзки"?
Имаме курсове на различни теми, които помагат да подобрим всички възможни връзки в живота си – тези между любовници и съпрузи, приятели, родители и деца, бизнес партньори, между предлагащите някаква услуга и клиентите им. И най-важното: курсовете ни подобряват и връзката на човека със самия себе си, а оттам тръгват всички възможни успехи в живота.

Защо избрахте да се посветите на тази дейност?
Обичам да работя с хора, това е моята страст. Преди го правех като мениджър в международна компания, а след това реших да се развия, като обучавам хора с цел да им предам моите знания, които да ги превърнат в по-ефективни, по-доволни и по-популярни личности.

Каква идея се крие зад предстоящия семинар "Хармония с мъжа до теб" и кога ще се проведе?
Идеята на семинара е, че има няколко женски умения, които, приложени на практика, автоматично водят до успех с мъжете. Тези умения природата е заложила у всяка дама, но възпитанието и училището са ги потиснали. Това е и причината да има толкова неуспешни връзки в днешно време.

За съжаление, съществото, което минава за доброто момиченце на мама и татко, рядко израства като очарователна, самоуверена и знаеща цената си жена. А мъжете харесват именно такива жени и никога не биха ги напуснали.  Семинарът прави така, че дамите да преокрият естествената си женственост, на която мъжете просто не могат да устоят.

Следващият семинар ще се проведе на 28 и 29 април.

Как дамите могат да постигнат хармония с партньора си?
Дамите постигат хармония във връзката си, когато се държат като жени и не се опитват да лидерстват, да командват и да наставляват партньора си. Това не значи да поставят потребностите си на второ място и да не искат нищо от мъжа до себе си. Напротив, това да преоткриеш женствеността си означава да се научиш да получаваш повече от мъжа, да се оставиш да бъдеш обгрижвана повече, да поставяш открито исканията си. Просто не го правиш по детински или по мъжки рязък начин, а зряло и елегантно – както подобава на една истинска дама.

Дайте ни съвет, как можем да се справим с рутината, която, рано или късно, се появява във всяка дълга връзка?
Съветът е прост, но ако се спазва, помага да се избегне най-големият убиец на страстта. Иска ми се всички да запомнят едно много важно правило: връзката се поддържа извън дома. Не че не можете да споделяте много мили моменти, докато прекарвате времето си вкъщи. Но тези мигове у дома няма да са това, което поддържа искрата. Да прекаравате време с приятели, да откривате нови места и хора, да преживявате забавни неща заедно или поотделно – това ще накара романтиката помежду ви да цъфти, независимо колко време минава.

Причината е, че преживяванията извън дома са свежестта, което внасяте във връзката. Те са обновяващи и предотвратяват опасността двамата да станате твърде познати и предсказуеми един за друг.

А как да избегнем малките спорове, които неизменно ни съпътстват?
Конфликтите са неизменна част от всяка връзка и са нормално явление. Двойките, които никога не влизат в конфликт, всъщност са проблемни, защото насъбират неизказан гняв и яд един срещу друг. Затова не бива да се притесняваме, че за някои неща  ще сме на различни мнения. Но е важно да можем да приемаме, че партньорът ще ни казва някои неща, които не му харесват и че ние също можем да си признаваме, ако сме подразнени.

Тук изборът на партньор е много важен:  трябва да търсим хора, които могат да понасят добре конфликтите – те не изпадат в ярост, ако чуят критика по свой адрес, могат да споделят собствената си критика по достатъчно уважителен начин и не критикуват самоцелно, просто защото това ги кара да се чувстват важни.

Има ли предпазно средство срещу диагнозата "разбито сърце"? И какво да правим, ако вече сме се "разболели"?
За да не страдате от разбито сърце, трябва да внимавате с какъв човек се събирате и освен това вие да бъдете човек, с когото другите да могат да се чувстват комфортно и спокойно.

Понякога, разбира се, се случва да "разбият" сърцето ви. Не се обвинявайте, а просто научете уроците си. Хубаво е в такива моменти да се консултирате с психолог, за да не зациклите в чувството, че сте нежелани, което често съпътства раздялата или отхвърлянето. Ако останете "на едно място", може след това да не сте способни да изградите нова връзка. Не само времето лекува, макар че то също е много важен фактор. Това, което истински е способно да ви отвори вратите за по-добро бъдеще, е израстването ви като личност, която не повтаря една и съща грешка два пъти.

"Отворени" ли са българите към подобни курсове за самоусъвършенстване?
Да, българите са любознателни и интелигентни, което ги прави отворени към този тип израстване. Разбира се, това не важи за всички прослойки. Но в България вече има хора, които не бъркат психология с психиатрия и самоусъвършенстване със социалната неудача и провал.

На Запад отдавна са открили, че това е начинът да надскочиш ограниченията си и да изумиш себе си и другите с успеха, който следва. Затова там подобни курсове и семинари, както и другите типове психологическа работа, са изключително престижни.

Може ли да се каже, че семинарите са подобрена версия на среща с психолог? Какви са разликите и защо да изберем първите?
Семинарите не са подобрена версия на среща с терапевт или психолог консултант. Двете неща са принципно различни – при семинарите се дават повече знания (малко прилича на учебен курс) и се правят групови упражнения, които имитират реалната социална среда. Това помага на участниците да изпробват различен от обичайния им тип поведение, преди да излязат навън и да се чудят: това ново нещо, което искам да направя, няма ли да ми докара куп неприятности.

При индивидуалната психологическа работа се стига в по-голяма дълбочина и в повече детайли. И двете неща си имат своята специфична полза – и своя чар, бих казала, защото хората, които ги ползват като услуга, извличат и немалко удоволствие и често пъти възкликват: "Еврика!" при новите открития, които правят за себе си.

Милена Динкова
консултант по успешни връзки
124 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.82
La Bicha 06.03.2012|16:30
в България всички си мислят че са родени философи
81
La Bicha 06.03.2012|16:29
да, което да не е самов къщи както казва тя
80
Veronika Hristova 06.03.2012|16:07
Преди всичко трябва да има приятелство , за да е успешна идна връзка
79
Milica Georg 06.03.2012|15:52
На мен също, тъй като няма универсална рецепта за една връзка.
78
Milica Georg 06.03.2012|15:50
Малко по-малко егоизъм, както и време да се насладите един на друг.
77
volna pipiruda 06.03.2012|15:50
76
volna pipiruda 06.03.2012|15:49
Всичко е относително
75
ina ina 06.03.2012|15:22
трябва права се
74
Sisunka Mitevska 06.03.2012|15:21
Като че ли нямаме такива навици, макар и у нас файн ливинг семинарите да придобиват все по-голяма популярност.
73
ina ina 06.03.2012|15:21
Тайни , колко да са тайни
72
Женя Маврикова 06.03.2012|15:21
Трябва хората да са заинтересовани от себе си...трябва да се учат на философия и поведение
71
Sisunka Mitevska 06.03.2012|15:18
Любовта е като цвете - не полагаш ли грижи за нея, умира. Зомбираното ни ежедневие обаче не трябва да оправдание, ако не искаме после да съжаляваме и да лекуваме разбитото си сърце.
70
Женя Маврикова 06.03.2012|15:18
Със сигурност...жените повече се замислят за тези неща и обичат да се ъпгрейдват :)
69
Бате Рамбо 06.03.2012|15:04
Да, доста са наистина.
68
Миро Т 06.03.2012|15:04
Така се прави.
67
Alexander Porsche 06.03.2012|15:04
Съгласен съм :).
66
Бате Рамбо 06.03.2012|15:04
Радвам се, когато има такива хора, които да помагат на останалите.
65
Миро Т 06.03.2012|15:03
Явно успява да спаси положението при двойките.
64
Alexander Porsche 06.03.2012|15:03
Хващам бас, че ходят повече жени при нея.
63
Vihra Chatova 06.03.2012|14:47
Невена, точно така!
62
Vihra Chatova 06.03.2012|14:46
няма да, всичко е индивидуално, а хората ги е страх да пробват различни неща - искат за всичко една формула;) няма такъв филм просто и никога не е имало
61
Vihra Chatova 06.03.2012|14:45
по-скоро ще се посъветвам с близка приятелка, която е обкетивна и има опит
60
Vihra Chatova 06.03.2012|14:45
има разбира се, просто трябва да знаеш как да я управляваш, а не да оставяш по течението и да чакаш нещата сами да се случват
59
Vihra Chatova 06.03.2012|14:44
Харесаха ми съветите й за рутината и как да я избегнем, както и да това, че жените трябва да не са мъжкарани или лигли за да се чувстват в хармония с мъжа до себе си:) Напоследък сякаш стана модерно жените да искаме да властваме само навсякъде, да бъдем мъжки момичета и да сме безкомпромисни - което убива и личния ни живот.
58
bojidara naneva 06.03.2012|14:28
има...има...може да се мине през много препятствия и трудности, но в крайна сметка може да има истинска връзка ;)
57
tatqna ivancheva 06.03.2012|14:21
това е то,или го можеш или не,няма по-средата
56
pateshki ustni 06.03.2012|14:21
няма успешна връзка - не се залъгвайте :)
55
lolly pop 06.03.2012|14:19
да.....ако ти полагаш усилия, а този отсреща- не....не става...
54
ivanka stoqnova 06.03.2012|14:09
само говорене наистина,това е то
53
gergana topalova 06.03.2012|14:07
Да, но зависи какъв е партньорът ти.....понякога просто не се получава...
52
Zlatina Todorova 06.03.2012|13:56
добрият секс и общуване - това е рецептата за успешна връзка :)
51
mikky piky 06.03.2012|13:49
да, а това се постига доста трудно...
50
София Павлова 06.03.2012|13:42
много си права, ако искате глупости си говорете, но говорете!
49
София Павлова 06.03.2012|13:41
намерила си е пазарна ниша, много добре за нея!
48
julieta jivkova 06.03.2012|13:41
нещо тези курсове не ми вдъхват доверие :)
47
sexapilnata pichka 06.03.2012|13:31
да но , трябва да се опитат първо сами
46
galia ivanova 06.03.2012|13:30
общуването му е майката
45
Margо Filipova 06.03.2012|13:21
няма универсална рецепта!
44
Margо Filipova 06.03.2012|13:20
Добра идея е защото има доста хора, които не могат да разрешат проблемите!
43
Анита Кралева 06.03.2012|12:46
Обществото ни не е така устроено, ккато американското, където имат доста голям успех!
42
Анита Кралева 06.03.2012|12:45
Най-обичам някой да ми казва!
41
desislawa pawlewa 06.03.2012|12:20
и каква е тя? Сподели, дет викат...
40
Milena Nqgolova 06.03.2012|12:20
там е работата, че много хора не се познават, да не говорим,ч е нямат представа за човека до себе си.
39
desislawa pawlewa 06.03.2012|12:20
полезни семинари, но не знам дали сме порастнали за тях
38
Milena Nqgolova 06.03.2012|12:19
37
Milena Nqgolova 06.03.2012|12:19
Аз съм открила тайната за себе си.
36
Никита Йорданов 06.03.2012|12:14
Много интересно. Къде се провеждат тия семинари и кога? Някой знае ли?
35
Митридат Египетски 06.03.2012|12:07
определено да
34
принцеса веса 06.03.2012|12:07
Хубаво е да се замислят хората за тези неща и да търсят варианти!
33
Митридат Египетски 06.03.2012|12:06
е в спокойствието
32
diana ilieva 06.03.2012|11:43
Хубаво е човек да знае как да действа в такива ситуации...
31
трендафил въжарски 06.03.2012|11:32
по-добре тези тераоии, отколкото да се спичаш, да пиеш и да изпадаш в безсмислени краткотрайни връзки
30
трендафил въжарски 06.03.2012|11:31
полезни курсове, дами, възпозлвайте се
29
Silvi Milenova 06.03.2012|11:17
Аз съм Тома неверни щом става дума за такива терапии
28
Стил иКласа 06.03.2012|11:13
Интересно звучи :)
27
anytime anywhere 06.03.2012|11:09
хуабви неща казва Милена Динкова в интервюто, повечето от тях си ги знаем, но е хубаво и като ги прочетем
26
anytime anywhere 06.03.2012|11:08
явно не ти се е налагало
25
anytime anywhere 06.03.2012|11:05
а бе не е точно така
24
Gotina Maca 06.03.2012|11:01
Или се разбирате или не
23
Svetlozara Halacheva 06.03.2012|11:00
Аз не бих ходила на такива терапии
22
Rosi Nikolova 06.03.2012|10:54
21
Nevena Radulova 06.03.2012|10:51
Това е една от формулите. Пробваш и ако не ти харесва, продължаваш да търсиш.
20
Gotinoto Choki 06.03.2012|10:51
То една връзка или е успешна или не
19
Nevena Radulova 06.03.2012|10:50
Наистина звучи много готино и истински полезно.
18
Nevena Radulova 06.03.2012|10:50
Подобрена версия на среща с психолог.
17
Vanesa Apostolova 06.03.2012|10:44
Това пък каква професия е?!
16
valya veleva 06.03.2012|10:43
Според мен на подобни курсове занимават наивници и нещастници с "купешки" и американски алабализми. Кой , ако не ти самият, се познаваш най-добре, познаваш човека, с когото нещата не вървят - защо ти е да си причиняваш подобен срам?
15
Старата Госпожа 06.03.2012|10:29
А тази жена - мъж до себе си дали има?
14
Старата Госпожа 06.03.2012|10:27
Лесно ви е на вас мъжете...
13
Старата Госпожа 06.03.2012|10:25
Браво на девойката - занимава се с това, което ѝ доставя удоволствие!
12
Ivan Minchev 06.03.2012|10:20
Иначе Милена Динкова е симпатяга, определено!
11
Ivan Minchev 06.03.2012|10:18
не мисля, че подобно нещо може да се научи в такива курсове...
10
Станимира Димитрова 06.03.2012|10:13
9
бартош курек 06.03.2012|10:12
то това не се учи! или го можеш, или не можеш
8
свинска конференция 06.03.2012|10:11
възбуди ли се ?
7
Ivan Minchev 06.03.2012|10:10
"Консултант по успешни връзки" - колко възбуждащо!
6
hristina dobreva 06.03.2012|10:09
много бих искала да присъствам на подобен семинар,но за жалост рядко се провеждат такива извън София!
5
iskra radeva 06.03.2012|10:02
за човешките взаимоотношения определено има какво да се научи!
4
Janeta Ivanova 06.03.2012|10:00
Хубаво, че си е дала отговори на много въпроси и, че помага на хората да го правят, но това е нейната истина, нейният светоглед, всеки си има своя истина и не съм убедена, че точно в Милена Динкова е формулата за успешна връзка.
3
dani dimitrova 06.03.2012|09:58
Интересна професия си е избрала Милена Динкова, по този въпрос определено има какво да се научи, човешките взаимоотношения са сложна материя и се нуждаят от задълбочен анализ.
2
Angela Ivanova 06.03.2012|09:56
Много ми допадна тази статия, винаги съм си задавала тези въпроси относно връзките и много съжалявам, че не мога да присъствам на такива семинари, защото там се получават отговори на много въпроси.
1
vyara dimova 06.03.2012|09:31
Странно, какви ли хора възкликват "Еврика"?:)
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти