Величественото Велико Търново

Един красив и невероятен град

Величественото Велико Търново

Днес ще Ви отведа в един красив български град, разположен в Северна България. Той е столица на Втората Българска държава.През Средновековието носи името Търновград, като постепенно става известен с наименованието Търново.

Аз пазя скъп спомен за него, защото там живях 4 години, завърших висшето си образование там, запознах се с много позитивни хора и се любувах се на красотите му всеки град.

Величественото Велико Търново

Едва ли има по-красиво място в България, на което да е разположен университет. Великотърновският университет "Св. Св. Кирил и Методий" е разположен на живописния хълм Света Гора. Там, отдалечени от всичко, отдадени на учене и желание за просперитет в бъдещето, аз и колегите ми слушахме с интерес преподавателите ни и така.. до четвърти, последен курс. Какво по-подходящо място за това? Понякога се чувствах като отшелник, но .. това спокойствие, тишина и прелестна красота.. беше невероятно!

Представяте ли си.. цяло Търново под Вас, гората и университета. Е, нямаше как да е по-прекрасно.

Но стига съм говорила за учене. Хълмът е подходящ за невероятни разходки през всеки един сезон, за тичане и за запознанства. 

Величественото Велико Търново

Няма как да пропусна и величествения Царевец. Тя е била главната българска крепост по време на Второто Българско царство. Да ходиш по руините, да чувстваш духа на толкова векове преди теб, да знаеш, че там са се борили българските царе.. това може да предизвика в теб само почит и уважение. Остава ти само да склониш глава. Или всъщност, не, вдигнете я високо! Прогледнете за красотата и българския дух! Тук наистина можете да го усетите изцяло.

Сгушените къщички на това градче, величавите му баири и каменисти улички и до днес будят мил спомен в мен. Струва си да се види и изживее!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay