Козметичните тенденции на бъдещето: еко опаковки от мицел, психодерматологични продукти и персонализация

Козметичните тенденции на бъдещето: еко опаковки от мицел, психодерматологични продукти и персонализация

Шведската beauty-tech марка за красота FOREO в партньорство с известната американска изследователска компания WGSN обявиха какви ще бъдат тенденциите в света на красотата през следващите 5 години. И докато природосъобразните опаковки и смарт функционалностите не са изненада, през следващите 5 години двете компании предвиждат да се оформи една изцяло нова категория козметични продукти – психодерматологични т.е. с грижа за менталното здраве.

Устойчивост и приобщаване

Устойчивостта, естествената красота, както и расовата и възрастова дискриминация предизвикаха сериозни вълнения в козметичната индустрия през последните години и ще бъдат още по-важни в бъдеще. Компаниите, които искат да останат конкурентоспособни, трябва да дадат приоритет на разнообразието и приобщаването, сочи проучването на WGSN и FOREO. Всички форми на красота и устойчивост ще стават все по-важни за потребителите.

Козметичните продукти на бъдещето ще бъдат природосъобразни, в ековарианти, като например презареждащи се продукти и с потребителски опаковки, изработени от рециклируеми материали. Чудесен пример е мицелът (вегетативната част на гъбите), на който се възлагат големи надежди за създаването на опаковъчен биоразградим материал.

Марката FOREO, която тази година стартира екологичната кампания "Правете продукти, които дълго да служат, не да се чупят" ("Make It Last, Not Break Fast"), също призовава за устойчив подход. Кампанията се изправя срещу една от най-често срещаните негативни практики в индустрията за потребителска електроника – планираното остаряване.

"FOREO е компания, ориентирана към клиентите, и ние се стремим да правим трайни висококачествени продукти. Нашите клиенти виждат това и много от тях се доверяват на марката ни от самото начало. Всъщност се свързахме със стотици от нашите най-първи клиенти, за да получим техните отзиви и да се уверим, че те все още използват нашите устройства. Беше наистина емоционален момент за всички нас тук във FOREO да чуем лични истории за това как нашата LUNA е станала неразделна част от живота им. Това, което направи момента наистина специален, беше, че всички те споделиха, че техните продукти FOREO все още работят безупречно дори след 8 години употреба и все още изглеждат красиви и чисти като нови. Това означава, че успяхме не само да отговорим на нуждите на нашите клиенти, но и да опазим нашата планета от излишни електронни отпадъци", казва Борис Трупчевич, изпълнителен директор на FOREO.

Грижа за менталното здраве

Трудният период на пандемия и изолация повлия на осведомеността на потребителите за тяхното физическо и психическо здраве и на социалните им връзки с приятели и със света като цяло. В резултат от това дойде ръстът в търсенето на продукти, които са не само функционални, но и носят определено преживяване. Така се очерта една от най-големите тенденции, която ще раздвижи козметичния свят през следващите пет години –потребителското търсене на продукти, които им носят емоции.

Козметичните тенденции на бъдещето: еко опаковки от мицел, психодерматологични продукти и персонализация

Скоро ще бъдат създадени психодерматологични продукти, предназначени да отговорят на психическото състояние на потребителите и да се борят с една от най-големите заплахи на 21-ви век - стреса. Именно стресът влияе върху хормоналния ни баланс и качеството на съня и с времето оставя видими следи по кожата. За марката FOREO грижата за себе си отдавна не е просто грижа само за кожата, но и за ума. Един такъв ритуал на грижа за себе си е приятният масаж за лице, който облекчава мускулното напрежение, но и стимулира лимфната система и води до премахване на токсичните вещества от тялото и разкрасява кожата. Лесен начин да се насладите на професионален масаж на лицето у дома е интелигентното тонизиращо устройство BEAR, което гарантира приятно-релаксираща процедура за лице! Благодарение на Т-звуковите пулсации и много нежен микроток, то тренира всички 65+ лицеви мускули, стяга кожата и осигурява по-очертани контури. И всичко това само за няколко минути!

Високо качество и дълголетие

Все по-голям процент от клиентите предпочитат да инвестират повече пари в качествени продукти, които ще им служат много години. FOREO иWGSN предвиждат фактори като ефективност, практичност, функционалност и дълготрайност да се превърнат във водещи причини за покупка и ще изместят по-ниската цена по степен на важност при избора на козметични продукти.

Козметичните тенденции на бъдещето: еко опаковки от мицел, психодерматологични продукти и персонализация

Технология и красота 2в1

Beauty-tech тенденцията всъщност е инициирана от FOREO, когато още през 2013 г. компанията стартира напълно нова категория козметични продукти. Интелигентната звукова четка за лице LUNA 3 промени ритуала по почистването на кожата, а двуминутната цялостна СПА терапия на UFO 2 направи скъпите козметични процедури от СПА салоните достъпнив дома на всеки потребител.

Поглеждайки към бъдещето, технологията и иновациите ще останат водещи фактори за развитието на козметичната индустрия, плюс адаптивността. Следващите пет години ще бъдат господствани от персонализираните козметични продукти, които ще включват изкуствен интелект (AI) и добавена реалност (AR).

Новости в индустрията се очакват и във връзка с развитието на науката, която ще донесе нови възможности в областта на хидратацията на кожата. "Новата кралица на хидратацията"в момента е полиглутаминовата киселина, която може да задържи до четири пъти повече влага от своя предшественик, хиалуроновата киселина.

Местен произход

Поради актуалната в момента здравнакризаместните марки ще продължат да набират скорост. Локалният бизнес и малките производители ще се радват на нарастваща популярност сред потребителите, които ще изразяват своята подкрепа за тях чрез закупуване на продукти. В същото време клиентите все повече ще се утвърждават като създатели на рекламно съдържание. Тази тенденцията ще бъде ускорена от дигитализацията и социалните медии, които осигуряват идеална среда за това.

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay