Международен ден на учителя е!

Голям поклон пред хората, избрали най-благородната професия

Международен ден на учителя е!

Днес в над 100 държави по света се отбелязва международният ден на учителя. Това са хората, които са от изключително значение за едно общество. За съжаление през последните години професията им сякаш се обезцени. Трудът им не е платен така, както би трябвало да бъде. Струва ми се и че доста хора не се отнасят с необходимото уважение към тях.

Нека се замислим, че, ако един учител не научи детето правилно да чете, да пише и да бъде човек (защото в училището не се преподават само уроци от учебниците), то дали това вече пораснало дете няма да бъде в тежест на обществото след време? С твърде лека ръка се отнасяме към това, че тези хора носят работата си вкъщи, отделят от свободното си време и влизат в професионалната роля не само на учител, но и на психолог, лекар, философ и още мнозина други.

Скъпи учители, в днешния ден аз искам да Ви благодаря, че сте избрали тази благородна и хуманна професия. Знам колко важно е трудът ти да се цени и знайте, че има хора, които са Ви признателни за усилията. Продължавайте да бъдете опората, на която държавата стъпва, защото, ако Вас Ви няма, целият ни народ загива.

Благодаря отново и честит празник!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay