Предимствата на стъклената пила за нокти

Предимствата на стъклената пила за нокти

Все повече хора се стремят да намалят употребата на еднократни продукти в своята бюти рутина. Най-често използваните са памучни тампончета, бързо износващи се пили за нокти и много други, които биха могли лесно да се заменят с по-устойчиви във времето заместители. Що се касае до маникюра, стъклените пили са удачна алтернатива на картонените. Те са по-нежни към ноктите и са значително по-дълготрайни.

Не само, че стъклените пили за нокти са по-устойчив вариант, тъй като могат да издържат с години, те всъщност са по-подходящи и за вашите нокти, благодарение на супер финото си покритие. Не само, че обикновените пили протриват ноктите ви по краищата, но и едрото покритие е твърде грубо и води до по-лесно чупене на ноктите.

Но какво всъщност представлява стъклената пила и защо е добра идея да заложим на такава?

Тя представлява химически обработени и закалени парчета стъкло, Цялото парче се нагрява, докато стане здраво и гладко, така че да се усеща като плътно парче пластмаса. Качествената стъклена пила за нокти може да издържи с години, спестявайки ви много пари.

Ако някога сте използвали традиционна или хартиена пила за нокти, знаете, че те са с доста груба структура. Прекалено зърнестата текстура на картона или пластмасата може да начупи значително краищата на ноктите ви, правейки ги податливи на лющене и пукнатини.

Въпреки че стъклените пили също имат фина зърнеста текстура, те са много по-нежни към ноктите, благодарение на факта, че те са твърди, но значително по-гладки. Стъклените пили са фино шлифовани, за можете да създадете чист и гладък ръб на ноктите си, а не назъбен и разкъсан, което означава по-малко белене и начупване за вашия маникюр.

Едно от най-големите предимства на кристалните пили за нокти е, че те наистина не се изтъпяват. За разлика от традиционните, които се белят, огъват и затъпяват, колкото повече ги използвате, стъклените пили за нокти могат да издържат до една година, ако се грижите правилно за тях. Така че, ако сте човек, който редовно пили и оформя ноктите си, определено трябва да обмислите преминаването към дълготрайна стъклена пила за нокти.

Как да почистим правилно стъклената си пила?

Ако забележите замърсявания и остатъци по пилата, специалистите препоръчват да използвате телена четка. Измийте стъклената пила за нокти в гореща сапунена вода и след това я напръскайте с 99 процента изопропилов алкохол, за да убиете всички микроби и бактерии. Внимателно я подсушете с чиста кърпа и след това я приберете обратно в калъфа или торбичката.

Някои стъклени пили за нокти могат да се мият в съдомиялна машина, което е чудесно решение за ежемесечно почистване или когато пилата ви стане прекалено мръсна. Ако услужите на приятелка вашата стъклена пила, напръскайте с дезинфектант преди и след употреба.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay