Предимствата на това да работиш като фрийлансър

И кой може да се възползва от тази работа

Предимствата на това да работиш като фрийлансър

Фрийлансърите са хора, които работят на свободна практика. Те са специалисти в различни области, които работят по различни проекти самостоятелно и им плащат за това. Разбира се, не всяка професия позволява това. Най-облагодетелствани са творците, хората, занимаващи се с писане, музика, журналистика, преводи, уеб дизайн, фотография и други. Ако и Вие обмисляте да се насочите към този тип работа, то ние ще ви кажем кои са предимствата да бъдеш фрийлансър.

Можете да създадете свой собствен график! - И това всъщност е най-хубавото. Няма да сте длъжни да работите от 9 до 18 ч. и да излизате на обяд в 12-13 ч. Не, ако работите като фрийлансър, вие ще можете да работите в този период от деня, в който се чувствате най-работоспособни. Ако за Вас това е сутринта, то можете да станете рано и да свършите работата си до следобед. Или пък да разпределите задълженията си между сутринта и вечерта. Ако имате някаква лична работа, то никой няма да ви държи сметка къде отивате и колко ще се бавите.

Вие решавате откъде да работите- Всички сме се сблъсквали с това да не ни се седи в офиса. В началото може би е вълнуващо новото място, запознаването с новите колеги, самата атмосфера, но след това в един момент писва. А и да стоиш по 8 часа на стола, не звучи много привлекателно. Работейки като фрийлансър, ще можеш да се позиционираш, където искаш. В леглото, на дивана, в библиотеката, в родния ти град.. където поискаш и ти е най-удобно.

Вие сам сте си шеф! - Колко сладко, нали! Вече няма да има кой да Ви крещи, да Ви кара да бързате и да е все недоволен от Вас. Да, защото вие сте си шеф! Вие ще можете да поемете по професионалния път, по който искате и да вършите задачите, които искате.

Ще можете да се възползвате от повече данъчни облекчения - Добре е да се консултирате с данъчен експерт относно приоритети си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay