Литературна дискусия с писателите Ерве льо Телие и Теодора Димова

Литературна дискусия с писателите Ерве льо Телие и Теодора Димова

Издателство Colibri ви кани на официалната българска премиера на нашумелия в цял свят роман "Аномалията" в присъствието на автора Ерве льо Телие!

Срещата ще се състои на 9 март от 18:30 ч. във Френския институт в България на пл. "П. Р. Славейков" 3.

Със специалното участие на българската писателка Теодора Димова

Модератор на събитието: Надежда Московска

"Полет на въображението, който преследва съзнанието дълго след слизането от самолета" според "Уошингтън Поуст", "най-добра мистерия на годината" според "Пъблишърс Уийкли", "философски размисъл за това, което ни прави хора" според Сара Бонър – това са само някои от определенията, с които смайващият литературен експеримент на Ерве льо Телие се сдоби след публикуването си. През 2020 г. "Аномалията" спечели една от най-авторитетните награди в литературния свят - "Гонкур", беше номиниран и за други шест престижни отличия.

Из отзивите за книгата:

"Закопчайте предпазните си колани, преди да сте се впуснали в това необикновено пътуване. Няма да ви се иска да оставите книгата, докато не стигнете последната страница." - Лейла Слимани, носителка на "Гонкур" за романа "Нежна песен" 

"Френски литературен феномен... [Аномалията] улови момента, в който светът застина вследствие на пандемията и животът се ориентира към виртуалното... Той балансира между различни жанрове — научна фантастика, трилър, любовна история, интроспективна творба — без да бъде ограничен от който и да било от тях." -  "Ню Йорк Таймс"

"Поразителен мисловен експеримент... Льо Телие ни сервира парлива социална комедия, но зад комедията се крият по-дълбоки психологически въпроси за индивидуалната свобода...[Аномалията] е безценна." – Times Literary Supplement

"Изключителна смесица от екзистенциален трилър и умозрителна фантастика... Това провокиращо размисъл литературно произведение заслужава широка читателска публика." – "Пъблишърс Уийкли"

Литературна дискусия с писателите Ерве льо Телие и Теодора Димова

"Изключителен, динамичен и смущаващ роман, идеален за необикновеното и тревожно време, в което живеем. Представете си, че Стивън Спилбърг се среща с Умберто Еко, добавете черен хумор, щедро поръсен с неподправена емоция." - Сам Тейлър, автор на "Островът на края на света"

"Аномалията" е философско-научно-математическо гмуркане в пъзела на възможностите, пространството и времето. Гениален мисловен експеримент, който се поддава лесно на ad infinitum анализ и дисекция. Освен това е изцяло основан на човешката природа. "Поантилистичните" герои на Льо Телие са като всички нас - обсебени от желания, стремителни, остаряващи, вземащи добри и лоши решения; избиращи правилни или грешни пътища; убедени, че познават и разбират себе си; вярващи абсолютно в свободната воля. Високоинтелигентен и ироничен, но лишен от евтин цинизъм, Аномалията е неимоверно забавен роман, преживяване, което поглъща читателя и го кара да анализира всичко наново." - Черис Волас, автор на "Възкресението на Джоан Ашби"

Очакваме ви на 9 март точно в 18:30 ч. във Френския институт за среща с автограф с автора на "Аномалията" - несравнимо съчетание между трилър, научна фантастика и психологически роман! 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay