Пътуванията сред природата ни помагат да си починем по-добре

Според проучване ставаме по-креативни, ако сме били сред зеленина

Пътуванията сред природата ни помагат да си починем по-добре

Всички обичаме да пътуваме. Понякога само съжаляваме, че нямаме достатъчно време да го правим. Защо, обаче, толкова много ни се иска постоянно да ходим някъде и да преоткриваме различни нови неща? Дали сме толкова любопитни, или е нещо друго? Наскоро учените откриха, че времето, прекарано сред природата, променя мозъка ни към по-добро.

Според него, по време на почивката, ние не само събираме емоции и нови впечатления, не само виждаме изумителни неща и красиви гледки, но и спираме да мислим. Да, ние изключваме мозъка си и това е най-страхотният начин, по който можем да си починем. 

Проучването е направено сред група доброволци. Те са били пуснати на разходка в гората за час и половина. Учените са забелязали, че активността на префонталната кора на мозъка е значително намаляла. Тази област е отговорна и за психичните заболявания. Изводът е, че колкото повече време прекарваме вред природата, толкова по-добре е за нас и нашето състояние.

Изследването доказва също, че след разходка на зелено, ние ставаме 50% по-креативни.  Така че, ако Ви липсва вдъхновение, намерете го сред природата! Тя е уникален лекар! Единственото, което иска от нас, е да я пазим чиста! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay