Обърнатото контуриране е най-новата техника в грима

Как се прави?

Обърнатото контуриране е най-новата техника в грима

В наши дни контурирането е една от любимите ни стъпки в грим рутината ни. Както при много тенденции в красотата обаче, начинът, по който извайваме лицето си с грим, винаги се променя. Съвсем наскоро се появи чисто нов начин за контуриране и имаме чувството, че ще промени из основи начина, по който се гримираме.

Въпросната тенденция се нарича обратен контур и бюти гурутата от TikTok вече се кълнат в нея. Звучи доста объркващо и сигурно сте нетърпеливи да разберете какво е това? В действителност обаче обратният контур е много по-лесен за постигане от класическата техника, с която всички сме свикнали. Може да е точно това, от което се нуждаем, за да въведем малка промяна в начина, по който се гримираме.

Какъв е ефектът на обратния контур?

Ако някога сте се опитвали да контурирате лицето си преди, отлично знаете колко важно може да бъде прецизното преливане. Без подходящите инструменти и продукти, то става много трудно, а "отсеченият" контур е много по-лош от липсата на такъв. Обратното контуриране ще накара лицето ви да изглежда по-естествено, без да има нужда от продължително преливане. Освен това улеснява целия процес за тези, които искат да прикрият зачервяване или неравномерен тен на кожата.

Също така, обратното контуриране изисква по-малко грим, тъй като всичко опира до коректора. Въпреки че изглежда страхотно, контурирането може да е неблагоприятно за нашата кожа, защото по-тежкият грим понякога може да означава повече кожни проблеми. Следователно обратното контуриране ще направи кожата ви по-здрава и ще изисква по-малко продукт.

Как се прави?

Първата стъпка е подходящ коректор, тъй като той ще бъде звездата на вашата визия. След като сте подготвили лицето си с праймър и фон дьо тен, нанесете коректора на няколко точки. Разнесете го с гъбичка или четка. Започнете със зоната  под очите. Това ще повдигне зоната и ще "събуди" погледа. След това нанесете малко коректор върху брадичката точно под долната устна и върху вътрешния и външния ъгъл на веждите. Добавете малко към скулите си. Накрая прибавете малко коретктор към центъра на носа си по същия начин, както при нормално контуриране. Тук можете да видите пълна демонстрация на техниката.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay