Обикновени неща, за които могат да ви арестуват в чужбина

Обикновени неща, за които могат да ви арестуват в чужбина

Когато планирате ваканция, е важно да научите повече за местните закони, които могат да бъдат наистина тежки, дори когато се прилагат към чуждестранни туристи. В някои страни е възможно да се окажете в затвора, защото сте събирали мидички или заради маково семе, намиращо се на вашия сандвич.

Ето някои обикновени неща, заради които можете да се окажете в затвора в чужбина:

1. Събиране на мидички, хранене на рибите и носене на карти за игра в Тайланд

Можете лесно да влезете в затвора в слънчевия Тайланд, като просто събирате някои красиви морски миди и корали на плажа. Руски туристи са купили сувенири от местния пазар и са били задържани заради това. Те избират да платят глоба от 2 000 долара, вместо да прекарат една година в тайландски затвор.

Освен че нямате право да събирате миди, нямате право и да храните рибите, които живеят във водните басейни. Отново може да бъдете осъдени на 1 година лишаване от свобода.

Друг интересен закон от 1935 г. забранява притежаването на повече от 120 карти за игра. Това означава, че ако притежавате повече от 2 тестета карти, можете да бъдете обвинен в хазарт.

2. Забранено е да се кълнете в Австралия

По-добре е да се контролирате, когато говорите, дори да искате да го кажете на шега, защото могат да ви затворят за 6 месеца.

3. Свързването с Wi-Fi на друг човек е забранено в Сингапур

Трябва да бъдете много внимателни при избора на Wi-Fi мрежа в Сингапур. Ако се свържете с Wi-Fi без да уведомите собственика му, в съответствие с местните закони, това действие може да се счита за хакерска атака. Можете да бъдете наказани с 3 години лишаване от свобода за това престъпление.

4. Разхождането без лична карта и носенето на лекарства са забранени в Япония

Когато отивате в "Земята на изгряващото слънце", винаги носете лична карта със себе си. Ако полицията ви спре и нямате документи, могат да ви арестуват за до 23 дни.

Също така трябва да внимавате, когато опаковате лекарствата за пътуването си. Много лекарства са забранени в Япония, включително тези, които могат да бъдат съставки в лекарствата за грип и настинка. Обърнете внимание на списъка на забранените вещества преди почивката си, ако искате да избегнете арестуването ви на летището.

5. Яденето на маково семе и летенето до Дубай

Ако отивате в ОАЕ, трябва да сте готови за внимателен преглед на летището. Дори дребните неща могат да станат причина за арест. Например, един швейцарски гражданин, който е летял до Дубай, е бил задържан в продължение на 4 години поради небрежността си. Той получава такава продължителна присъда, защото полицаите намерили 3 макови семена върху дрехите му, които били останали там, след като ял сандвич с маково семе на летище Хийтрол.

6. Даване на храна на бездомни хора и плюене в САЩ

Жителите в американския град Форт Лодърдейл във Флорида са много сериозни относно закона, забраняващ на обществото да дава храна на бездомни хора. Този закон е толкова строг, че дори един 90-годишен свещеник от местната църква е бил арестуван за 2 месеца, защото готвел и давал храна на хора в нужда. Човек може да прави такава благотворителност само на специалните места и след получаване на официално разрешение от местните власти.

Има още един изненадващ закон във Флорида, който всички вероятно са нарушавали поне веднъж в живота си. В малък град Лакланд, от 1944 г. насам официално е забранено да се плюе на всяко обществено място.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay