Премахване на филъри: Какви са рисковете?

Премахване на филъри: Какви са рисковете?

Извършването на всякакъв вид козметична процедура може да бъде изключително вълнуващо. Независимо дали става дума за ботокс или операция на носа, тези видове хирургични и нехирургични техники за красота могат значително да повишат самочувствието ви. Понякока оабче, някои дами започват да съжаляват за промените, коит са извършили върху себе си и зпочват процеса по "обръщането" им.  Самата Кортни Кокс често говори за опита си с пластичните интервенции и премхването на филърите от лицето си. През изминалата година Ким Кардашян и сестрите ѝ "обърнаха" лифтинга, благодарение на който бяха се сдобили с така популярните преди време бразилски дупета.

Премахване на филъри: Какви са рисковете?

Blac Chyna предизвика бурни реакции, когато разкри на своите близо 17 милиона последователи, че разтваря филърите си за лице. През цялата ѝ кариера нейната драма с козметичната хирургия често е била основна тема на разговор. Сега Chyna се стреми към по-естествен външен вид и това включва разтваряне на филърите, с които е постигнала заоблени бузи. Тази промяна накара мнозина да се чудят дали премахването на техните филъри си струва.

Могат да се разтварят само филъри на основата на хиалуронова киселина

Въпреки че съществуват няколко вида филъри, като калциев хидроксилапатит, само тези, които използват хиалуронова киселина, могат да бъдат успешно разтворени. Филърите, които не са на основата на хиалуронова киселина, трябва да бъдат отстранени хирургично, въпреки че този процес може да бъде изключително сложен, изискващ високо ниво на умения и прегледи преди операцията. Някои пациенти избират да се справят смело с рисковете поради усложнения или желание да преминат без подобрения.

Премахване на филъри: Какви са рисковете?

Тези, които са избрали пътя на хиалуронова киселина, ги очаква по-лесно отстраняване. Лицензиран специалист може да инжектира хиалуронидаза в областта, съдържаща филърите. След това хиалуроновата киселина се разгражда чрез процес, известен като хидролиза. Въпреки че Blac Chyna съобщи, че вижда разлика веднага, може да отнеме до две седмици, докато пълнителят се разтвори напълно. Американският съвет по козметична хирургия  препоръчва да се позволи на тялото да абсорбира филърите само, но за тези, които не желаят да чакат, ръчното отстраняване може да бъде най-добрият избор. Важно е да имате предвид, че дори най-малко опасните филъри могат да доведат до рискове, които биха могли да надхвърлят ползите.

Проблеми при премахването

Премахването на филърите също може да доведе до собствен набор от проблеми. Когато използвате хиалуронидаза за разтваряне на филъри с хиалуронова киселина, има шанс някои да останат. Добра практика е масажиране на зоната, където се прилага хиалуронидазата, за да се разпръсне равномерно. Това помага да се гарантира, че ензимът докосва целия филър, което води до почти пълно отстраняване.

Премахване на филъри: Какви са рисковете?

Ако филърите изискват хирургично отстраняване, има голяма вероятност не целият филър да може да бъде отстранен. Както Лондонската лицева хирургия потвърждава, в някои случаи филърът може да се прикрепи към нервите, създавайки възможност за увреждане на нервите. Видимите хирургични белези също могат да бъдат проблем след операцията. Ако пациентът е поставил филърите си на сумнително място с продукти, купени на черно, които обикновено са направени от течен силикон или подобни вещества, рисковете са още по-големи. Тези премахвания може да изискват множество операции. R&B певицата К. Мишел разкри, че е претърпяла 13 операции за премахване на инжекциите от черния пазар в областта на дупето. Това се дължи на начина, по който се придвижват от мястото на първоначалното инжектиране. За съжаление същите тези нещастия могат да възникнат при незаконни инжекции, поставени в лицето.

Изглежда, че хиалуроновата киселина е най-безопасният вид филър, тъй като е субстанция, която тялото произвежда. Като допълнителен бонус, те също са лесни за премахване.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay