Премиерата на „Тронът на Алкирия“ от Богдан Русев припомня славните години на книгите-игри

Богдан Русев публикува първото си фентъзи за възрастни: своеобразно продължение на „Принцът на Алкирия“, една от най-култовите книги-игри от 90-те

Едва ли сте си мислили, че първото изречение, което ще прочетете тук, е: "Имате ли планове за вечерта на 10 май 2022 г.?"

Ако отговорът е "Да" – трябва да ги отмените. При "Не" – следвайте инструкциите за една незабравима вечер, в която легендите се завръщат!

Малко след 19:00 ч. на 10 май 2022 г. в емблематичния клуб "Строежа" (ул. "Леге" 10, София) Богдан Русев, познат и като Робърт Блонд, ви кани на едно пътуване из тайните на "Тронът на Алкирия" – мрачно и брутално фентъзи за пораснали читатели, което започва там, където завършва разказът в легендарната книга-игра "Принцът на Алкирия".

Премиерата на „Тронът на Алкирия“ от Богдан Русев припомня славните години на книгите-игри

В това пътешествие Спътник на автора на култовите "Варварският бог" и "Принцът на Алкирия"ще бъде не кой да е, а журналистът и водещ Драгомир Симеонов, който добре познава изкуството на книгите-игри и света на фентъзито.

Приветстваме ви да направите своя избор и да станете част от завръщането на Принца! 

Но преди законният наследник на престола да заеме своето място, му остава само една единствена мисия…

Входът на събитието е свободен, а повече подробности за него може да откриете тук.

"Тронът на Алкирия" започва там, където завършва разказът в "Принцът на Алкирия", и ще потопи читателя в свят на черни и бели магове, фантастичен екшън и мистериозни убийци с кожени маски.

Премиерата на „Тронът на Алкирия“ от Богдан Русев припомня славните години на книгите-игри

Богдан Русев създава богато нюансирана и безмилостно добра история, в която  опасностите дебнат навсякъде, героите са многопластови, а битката за властта е жестока.

Кървав и напрегнат, "Тронът на Алкирия" е всичко, което почитателите на мрачното фентъзи могат да искат от една история. 

"Тази книга не е за деца. Не е дори за юноши. "Тронът на Алкирия" е мрачно, брутално, трагично фентъзи за пораснали читатели. И, заклевам се, "Тронът на Алкирия" е най-добре написаната ми книга досега. Не въпреки жанра, а точно заради него. Все пак, за 30 години би трябвало да съм научил нещо.

Радвам се, че вече мога да я споделя с вас.”

Богдан Русев

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay