Програмата „За жените в науката“ с поредно отличие на Годишните награди за отговорен бизнес

Президентът на Република България Румен Радев лично връчи наградата

Програмата „За жените в науката“ с поредно отличие на Годишните награди за отговорен бизнес
Президентът на Република България Румен Радев връчва наградата на L'Oréal България

Програмата "За жените в науката" спечели брозово отличие в категорията "Инвеститор в знанието" на тазгодишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ. Стипендиантската инициатива на L’Oréal и ЮНЕСКО успя да пребори конкуренцията на над 20 номинирани проекта в категорията и спечели награда за поредна година след като завоюва златото през 2018. Престижното отличие бе връчено лично от Президента на РБългария Румен Радев.

Програмата „За жените в науката“ с поредно отличие на Годишните награди за отговорен бизнесПрезидентът на Република България Румен Радев връчва наградата на L'Oréal България

Годишните награди за отговорен бизнес за 2019 г. на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) бяха връчени на елегантна церемония вчера в столичен хотел, а сред официалните гости бяха още заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян, заместник изпълнителеният директор на Агенцията по заетостта Милена Георгиева и други.

"Това отличие е гордост за мен и за целия екип, който стои зад инициативата "За жените в науката" и я развива успешно вече 10 години в България. То е признание не само за нас, но и за огромния талант на българските жени учени. Благодарим на нашите партньори по проекта – ЮНЕСКО и Софийски университет, както и на организаторите на конкурса БФБЛ. Подобни отличия  ни  дават допълнителен стимул и вяра, че сме на прав път и има силна нужда от инициативи като "За жените в науката" – сподели Саня Бург, Директор "Корпоративни комуникации" в L’Oréal и Координатор на програмата за региона на Балканите.

Програмата „За жените в науката“ с поредно отличие на Годишните награди за отговорен бизнесЛого на програмата „За жените в науката“

Националната стипендиантска програма "За жените в наукат а" се провежда в България за десета поредна година. Всяка година инициативата отличава три български дами за техния впечатляващ научен потенциал и устрем да променят света със силата на науката със стипедии от по 5000 евро всяка. В момента тече десетото издание на конкурса, като срокът за кандидатстване е 31 март. В България програмата се провежда в партньорство между L’Oréal България, Националната комисия за ЮНЕСКО – България и СУ "Св. Климент Охридски”. Програмата се осъществява и с подкрепата на МОН, Министерство на културата, БАН и Столична община.

За стипендиантската програма за 2019 – 2020 г. могат да кандидатстват дами учени от цяла България. Необходимо е те да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен, да се занимават с изследвания в сферата на природните науки и да разработят свой авторски научен проект с потенциално национално или глобално значение.

Подробна информация за конкурса и кандидатстването е достъпна на официалния сайт на програмата.

Към момента програмата е отличила 24 българки с общ фонд над 100 000 евро, като победителките за 2020 г. ще бъдат обявени на официална церемония, на която ще получат и стипендиите си по 5000 евро, предназначени да подпомогнат тяхната изследователска дейност в България. В глобален план програмата цели да повиши броя на дамите в науката (едва 29%* от учените в света са жени) и да постигне полово равенство в тази сфера. От основаването си през 1998 г. "За жените в науката" е отличила общо над 3100 жени учени в 117 държави.

*Научен репорт на UNESCO с прогноза за 2030  г.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти