Интересни факти за Чили

Интересни факти за Чили

Много хора свързват Чили със едноименния пипер и високите планини, които заемат широките територии на тази страна. Както всеки друг народ, чилийците имат културни особености, които чужденците не разбират лесно. Но някои от навиците им са толкова необичайни, че могат да шокират неподготвен пътешественик.

1. Местните жители нямат нищо против наднорменото тегло 

Пълничките момичета са предпочитани в Чили. Много чилийци не се интересуват от външния вид на момиче. Мъжете са по-заинтересовани да имат жена, която да готви и да се грижи за къщата им. Въпреки това, в по-богатите семейства, където могат да си позволят домашна помощница, момичетата са по-склонни да се грижат за себе си. Ходят на фитнес и салони за красота.

2. Петък, 13-и, е просто обикновен ден там

Там никой не се страхува от петък, 13-и. Чилийците също не избягват черни котки и други лоши признаци. Вторник, 13-ти, е различен въпрос. На този ден местните жители очакват различни нещастия.

3. Жените вършат мъжка работа

Чилийските жени могат да вършат всяка работа, която мъжете могат, те знаят как да използват чук и бормашина. Местните мъже биха били изненадани, ако една жена не може да прави всички тези неща.

4. Чилийците носят якета и ботуши у дома

За разлика от това, което мнозина биха си помислили, в Чили не е лято през цялата година. В действителност тук времето е доста студено от юни до август. Ето защо чилийците трябва да носят топли дрехи у дома.

5. Чилийците може да вземат душ 3 пъти на ден

Чилийците са много наясно с хигиената си. Много от тях имат в офиса четка за зъби и паста за зъби. Мият зъбите си след обяд, както и след всяка кафе пауза. Местните жители дори могат да се къпят 3 пъти на ден. Но въпреки любовта им към чистотата, обичайно е да носят обувки вътре в домовете си.

6. Чилийците всъщност не вечерят

Като цяло мислим за вечерята като съществено хранене, състоящо се от основно ястие, мезе, напитка и понякога десерт. Но в Чили вечер хората не ядат много. Вечерята там се състои от няколко малки сандвича с чай.

7. Много хора носят топли дрехи в горещото време

Когато температурата е по-висока от 30° C, обличаме леки рокли, къси панталони и други тънки дрехи. Чилийските момичета, от друга страна, носят дебели дънки. 

8. Те не използват завивки 

В топлото време чилийците спят под лек чаршаф, разбира се. Но през зимата те не използват специална завивка. Те просто поставят одеялото си върху чаршафите си. Те мислят, че по този начин е много по-лесно.

9. Чилийците държат резервна тоалетна хартия в специален калъф

В Чили не е обичайно хвърлянето на тоалетна хартия в тоалетната. За това има специален кош. Освен това в банята винаги има резервна ролка тоалетна хартия. И обикновено се съхранява в специален калъф.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay