Напитката на лято 2023г.

Точно както при модата, коктейлите влизат и излизат от мода. Поръчването на Cosmopolitan по време на разцвета на "Сексът и градът" беше много шик. Но сега? Не толкова. Напитките, които пиехме през миналите лета, отиват на заден план в полза на новите коктейли du jour.

Можем да погледнем с умиление назад към лятото на Aperol spritz през 2020 г. И все още усещаме спирането на кофеина след манията по еспресо мартини през 2021 г. Миналата година New York Times, Washington Post и Southern Living избраха Dirty Shirley за официалната напитка на лятото. Убедени ли сме, че са били прави? Не особено.

Въпреки че прозвището "напитка на лятото" е трудно да се присъди само на една напитка, направихме дълбок анализ, за да разберем коя ще бъде напитката на лято 2023г. 

Има различни предположения. Някои предполагат, че напитката това лято ще бъде класическа чаша розе. Леко е, може ефективно да ви напие и няма да се събудите на следващия ден, чувствайки се ужасно! 

Разбира се, има и други предположения. Има голяма вероятност да видим повече производни на стари любими като мартини и различни видове газирани напитки. 

А след вирусния sbagliato TikTok, културният момент, който беше The White Lotus, и нарастващото търсене на италианските аперитиви, перспективата за лято на негрони не е изключена. 

Има също възраждане на флоралните коктейли и тонизиращите коктейли – роза и лавандула отново се появяват в менютата, както и джин с тоник и водка с тоник. 

Едно е сигурно, когато става въпрос за летни напитки, те трябва да бъдат хидтатиращи и да са с високо съдържание на вода. 

Сега е време да погледнем статистиката. Това лято се очаква да бъде едно от най-горещите в историята. Това означава преди всичко, че напитките трябва да са студени и освежаващи. И въпреки че има малко неща по-добри от ледено студено мартини, пет минути в летните горещини ще го направят почти неподходящо за пиене. Същото важи и за всяка алкохолна напитка като негрони. 

Една от най-популярните критики към негронито е характерната за Campari горчивина. Горчивината е единственият от петте вкуса, който се придобива. И докато Aperol е значително по-сладък от Campari, някои пиячи дори намират Aperol spritz за твърде горчив.

Но един ликьор, който е във възход и е обичан от почти всички, е St. Germain. Този френски ликьор на базата на цвят от бъз навлезе на пазара през 2007 г. Той е свеж, флорален и много подходящ за лятото. А според Google Trends става все по-популярен.

Но това, което е още по-модерно, е коктейл, приготвен със St. Germain: Hugo Spritz. Google Trends съобщава, че напитката е имала 500 процента скок в търсенето и продължава да се увеличава с наближаването на лятото.

Простият коктейл с ниско съдържание на алкохол съчетава St. Germain, пенливо вино и газирана вода. Традиционно се гарнира със стрък мента и резен лимон, но всяка освежаваща гарнитура е подходяща, като краставица или дори прясна целина.

Можем да кажем с увереност, че St. Germain Spritz (известен още като Hugo Spritz) ще бъде напитката на лятото на 2023 г.!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay