Вероятно използвате овлажнителя си за лице неправилно!

Вероятно използвате овлажнителя си за лице неправилно!

Продуктите за грижа за кожата са навсякъде от телевизионни реклами и TikTok до съвети на знаменитости из YouTube. Понякога обаче съдържанието, свързано с грижата за кожата, обхваща само марки и продукти, като пропуска да ну научи как правилно да ги използваме или как най-добре да ги включим в рутинната си грижа за кожата. Същото се отнася и до овлажнителите.

Както при всяка грижа за кожата, купуването на овлажнител, но неправилното му използване, е просто загуба на пари, време и продукт и може да ни накара да предположим, че определени марки или продукти не работят добре. Ето защо е важно първо да закупите овлажнител, който отговаря на вашите нужди от грижа за кожата, а след това да разберете как да го използвате правилно. Това включва всичко - от разглеждане на съставките до количеството, което трябва да изпозлвате.

Вероятно използвате овлажнителя си за лице неправилно!

Има и определени часове от деня, в които е по-полезно за кожата да нанесете овлажнител. За щастие, дерматолозите са готови да помогнат на всеки да подобри кожата си и да извлече възможно най-много от предимствата на продукта.

Овлажнителят, нанесен преди лягане запазва влагата в кожата

Използването на овлажнител преди лягане е от съществено значение. Кожата преминава в режим на възстановяване, докато спим, затова нанасянето на овлажняващ крем върху кожата ни преди да си легнем дава най-добрия шанс за адекватно усвояване на хранителните вещества. Хората със суха кожа трябва да избират овлажнители без алкохол, гликолова киселина или добавени аромати. Такива съставки всъщност могат да изсушат кожата ви повече. Добре е да нанасяте овлажнител върху влажна кожа и да не се ограничавате само до лицето. Други важни места за овлажняване  включват ръцете, краката и устните. 

Нанасянето на овлажнител след къпане или душ помага на кожата ви да задържи влагата. Освен нанасянето на продукта върху влажна кожа, първо трябва да почистите и ексфолирате както обикновено. Овлажнителят винаги е последната стъпка от една полезна рутинна грижа за кожата.

Вероятно използвате овлажнителя си за лице неправилно!

Проверявайте състава

Съставки като хиалуронова киселина, серамиди и антиоксиданти са изключително полезни за кожата. Хиалуроновата киселина и серамидите ѝ помагат да задържи влагата, докато антиоксидантите предпазват кожата от дразнители в околната среда.

Нанасянето на овлажнител по правилния начин, в точното време и с правилните съставки ще доведе до най-добри резултати. Овлажняването помага за предотвратяване на признаците на стареене и предпазва кожата от възможни дразнители. Кожата е най-големият орган в тялото и нашата първа линия на защита срещу инфекции. Поддържането ѝ в добро здраве е най-големият ни интерес.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay