Работата с приятел може да ви направи по-щастливи и по-продуктивни

Работата с приятел може да ви направи по-щастливи и по-продуктивни

Повечето хора прекарват повече време на работа, отколкото у дома, така че е естествено, че се изграждат връзки с колегите. Отвъд професионалните отношения е важно някой да се радва на постиженията ви, да има с кого да споделите нещо и да има хора, с които можете да проведете приятен разговор. В противен случай работното място би се превърнало в самотна и изолираща среда. Според проучване, проведено от Gallup, глобална компания, специализирана в човешките ресурси, наличието на поне един приятел на вашата работа ви помага да се представяте по-добре и ви позволява да бъдете по-иновативни, което може да доведе до по-високи доходи.

Ако имате приятел на работното място, имате повече възможности да свършите нещата

Според това проучване наличието на приятел на работа може да ви насърчи да ходите на работа с желание, тъй като това е място, където можете да прекарате време с този човек, който харесвате и следователно да бъдете щастливи. Поради това има 7 пъти по-голяма вероятност да искате да се включите повече в проектите на компанията, било чрез споделяне на идеи или повишаване на ефективността на работата. Има и 20% по-малък шанс да напуснете работа или непрекъснато да търсите други възможности. Проучването показва също, че 50% от служителите, които работят заедно с приятел, изграждат специална връзка с компанията в сравнение с 10% от тези, които имат само професионални отношения.

Две трети от жените смятат, че да имаш приятел в офиса е от съществено значение за комфорта на работа

Заплатата, възможностите за растеж в рамките на компанията и обезщетенията като медицинска застраховка са някои от основните фактори, които хората вземат предвид, когато търсят работа. Според проучванията обаче две трети от жените признават, че социалният аспект също е "важна причина" за приемане на работа.

Приятелите на работното място създават динамика, която подпомага иновациите

Поддържането на приятелство на работното място може да доведе до 12% повече печалби, тъй като служителите чувстват по-голяма връзка с членовете на екипа си. Това означава, че те са по-склонни да поемат рискове, които могат да доведат до иновации. Освен това, поради доверието, което имат един към друг, работният процес е много по-лесен и приятен. Нещо повече, по-малко вероятно е да изпитате негативни чувства, като тревожност, стрес и умора след работен ден.

Има 36% по-малък шанс за трудови злополуки

И за мъжете, и за жените, наличието на най-добър приятел в офиса води до по-добри резултати. Според проучването, 6 от 10 компании, чиито служители имат лични и професионални отношения, страдат от 36% по-малко инциденти с безопасността. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay