България с една от най-малките разлики в заплащането между половете в Европа

България с една от най-малките разлики в заплащането между половете в Европа

България има четвъртата най-малка разлика в спестяванията на половете в Европа, когато става дума за покупка на имот, разкрива ново проучване на Uswitch.com.

Uswitch.com/mortgages се опита да разкрие колко по-дълго жените от всяка европейска страна трябва да спестяват за депозит за къща, отколкото мъжете. Проучването бележи броя на годините, които ще са необходими на жените, за да си позволят депозит във всяка страна; въз основа на средните проценти на спестявания на домакинствата, годишните печалби и данъка върху дохода в сравнение със средната цена на имота и минималните изисквания за депозит във всяко място.

България има четвъртата най-малка разлика в спестяванията между половете в Европа

С всяка година мъжете спестяват с 19,44% повече от жените, България е на четвърто място. Жените в страната се нуждаят от 8 месеца, 2 седмици и 1 ден повече, за да си позволят депозит за имот, отколкото техните колеги мъже. Въпреки че това все още е дълъг период от време, българските мъже и жени имат второто най-кратко чакане в Европа, за да си позволят изискването за минимален депозит, само с четири години – 6 години по-рано от румънските им съседи (10 години).

Румъния има най-малкото несъответствие в спестяванията между мъжете и жените

Въпреки че трябва да спестяват за седмия най-дълъг период (10 години), за да си позволят депозит за къща, жените в Румъния виждат най-малката разлика в спестяванията между мъжете и жените. Средно румънските мъже спестяват 2448 евро годишно - 3,28% повече от румънските жени (2370 евро). Това означава, че в тази източноевропейска страна жените трябва да спестяват само 3 месеца, 3 седмици и 4 дни повече от мъжете, за да си позволят депозит за къща.

Проучването разкрива, че Белгия има втората най-ниска разлика в спестяванията на половете, като мъжете успяват да спестяват средно 11,10% повече от жените всяка година. Това означава, че белгийските жени трябва да спестяват за 5 месеца, 1 седмица и 5 дни по-дълго от мъжете, за да си позволят депозит – а белгийските мъже се нуждаят само от четири години.

Дания се нарежда на трето място. Средно датските жени трябва да спестяват за 6 месеца, 4 седмици и 1 ден по-дълго от колегите си мъже, за да си позволят изискването за минимален депозит, като мъжете печелят средно 23,47% повече от жените всяка година. Въпреки това, както датчаните, така и датчанките могат да се насладят на факта, че имат най-краткото чакане в Европа, за да могат да си позволят депозита само за три години - с над 35 години по-бързо от жителите на Полша (41 години за мъжете, 49 години за жените) .

Полякините трябва да спестяват с 8 години и половина по-дълго от мъжете

Проучването показва интересни резултати за Полша. Въпреки че мъжете ще спестяват само 20,99% повече от жените всяка година - осмата най-ниска разлика в спестяванията в Европа - на жените ще им отнеме огромните 8 години и половина повече, за да си позволят депозит за къща. Това се дължи на факта, че жените спестяват средно само 356 евро всяка година, което е невероятно намаление с 4870% спрямо спестяванията, направени от техните германски съседи (7162 евро).

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay