Въпроси, които да зададете, ако кандидатствате за дистанционна работа

Въпроси, които да зададете, ако кандидатствате за дистанционна работа

Когато се явявате на интервю за дистанционна работа, като се има предвид пандемичната ситуация, в която се намираме, вашият основен приоритет трябва да бъда да разберете културата на компанията, в която се надявате да работите. Разбирането на това какво е дистанционна работа е още по-важно.

Това е така защото дистанционната работа ви предоставя много неща като свободата да не пътувате до работното си място и да работите в средата, която желаете. Ето защо има няколко въпроса, които трябва да зададете на интервю за работа, преди да приемете предложението на работодателя си.

Ще работите ли по стандартното работно време? Ако не, какви са часовете? Ако ще бъдете на щат във фирмата, трябва да запомните, че гъвкостта, в която работите, не означава непременно, че тя ще бъде завинаги. Така че трябва да попитате предварително какъв ще бъде графикът ви.

Изисква ли се да посещавате офис пространство? Този тип въпроси могат да бъдат задавани на служителя от Човешки ресурси. Напълно нормално е да попитате дали сте единственият човек, който работи дистанционно. Трябва да сте сигурни, че не пропускате възможности, само защото не сте там в офиса.

Как ще получите обратна връзка за работата си? Получаването на обратна връзка е много важно и често се случва неофициално в офиса. Вашият мениджър може просто да отскочи до вашия дом, за да ви каже, че работата ви е добре свършена или да ви уведоми за очакванията от вас около нов проект. Лесно е хората да се изгубят, докато работят отдалечено и затова е важно да получавате отзиви от работодателя.

Как организацията е преодоляла предизвикателствата с отдалечената работа? Съвсем нереалистично е да очаквате компанията да създаде незабавно перфектни условия на работна среда от разстояние. Особено ако досега тя няма такава практика за дистанционна работа. Но можете да очаквате вашите колеги, мениджъри, ръководители да разпознаят и признаят предизвикателствата и да положат усилия да ги преодолеят.

Какви са възможностите да израснете в йерархията? Този въпрос ще ви помогне да определите дали дадена компания би инвестирала във вашия растеж като служител, дори ако не сте в офиса всеки ден. Помага ви да разберете как компанията мисли за своите отдалечени работници. Основно съображение е да знаете дали подобни възможности са възможни за вас, освен ако не работите от офиса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay