Въпроси, които да се запитате преди да напуснете работа?

Въпроси, които да се запитате преди да напуснете работа?

В нашия професионален живот идва момент, в който ни се иска да напуснем работата си и да преследваме мечтите си или да започнем свой бизнес. Въпреки че е чудесно, че мислите да създадете нещо свое, това включва много рискове и провали. Ще трябва да работите изключително усилено и все пак няма да има гаранция за успех. 

От друга страна, може да мислите за напускане поради работен натиск, токсична работна среда, емоционален стрес и т.н. За всички тези случаи ето един поглед към въпросите, които трябва да си зададете, преди да напуснете работата си.

Какво ми е нужно, за да намеря щастие в настоящата си работа?

Преди да се откажете, трябва да обмислите какво би трябвало да е различно по време на работа, за да искате да останете. Тези промени може да са невъзможни или нереални, но осъзнаването им може да ви помогне. Ако не отделите малко време за размисъл върху това, от което се нуждаете и искате да избегнете, може да се окажете при същите обстоятелства, само че на друга работа.

Направил ли съм всичко възможно, за да харесам настоящата си работа?

Ако все още има какво да направите, за да харесате настоящата си работа, не се отказвайте. Опитайте се да имате положително отношение и да общувате по-ясно с вашия пряк началник. Може би промяната в графика или намаляването на натоварването ще имат голямо значение върху решението ви да не напускате.

Какво очаквам да се промени, когато напусна?

Важно е да се запитате дали не сте доволни от работата си поради други неща, които се случват в живота ви, а не от самата работа. Може да сте разочаровани от нещо в личния си живот, което все още не сте успели да идентифицирате. Не можете да очаквате, че това ще бъде решено, като се откажете.

Имам ли подкрепата на семейството и приятелите си?

Напускането на работата ви ще повлияе на другите в живота ви, така че е изключително важно първо да проведете честен разговор със семейството си. Възможно е да се наложите дори да получите финансова помощ от вашите близки, така че нека те са запознати с решението ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay