Няколко неща, които нито една уважаваща себе си французойка не би направила след 30-годишна възраст

Няколко неща, които нито една уважаваща себе си французойка не би направила след 30-годишна възраст

Френските жени отдавна са известни със своя уникален, изтънчен стил, а женственият им вид е повод за възхищение. Много неща са се променили през последния век, но начинът, по който европейските жени изглеждат, както по отношение на модата, така и на маниерите, продължава да радва почитателите на женската красота.

Ето какви са особеностите на съвременните френски жени: 

1. Французойките не прибягват до инжекции, за да бъдат красиви

"Обичайте себе си и тялото си!" Този житейски девиз, който много френски жени приемат, трябва да бъде следван от всички нас. Докато жените в други страни, които са на възраст над 30 години, се борят усилено срещу свързаните с възрастта промени с помощта на инжекции (ботокс, филъри и т.н.), жителите на Франция са сигурни, че дори и най-привлекателните външни черти никога не биха могли да заменят интелигентността и чертите на характера.

2. Французойките не споделят проблемите си с приятелките си

Съвременните френски жени имат активен начин на живот, което означава, че не отделят толкова много време на своите приятели и техните събирания заедно. Момичета от Париж и Марсилия, които ценят времето си, са се научили да намират изход от тази ситуация - вместо да се оплакват една на друга за небрежни съпрузи и груби шефове, те прекарват свободното си време възможно най-безгрижно, наслаждавайки се на прости удоволствия и, ако е необходимо , обръщайки се за помощ към психолози.

3. Французойките никога не следват модните тенденции в ущърб на собственото си здраве

Комфортът и здравето са над всичко друго за съвременната французойка - тънките токчета отдавна са заменени от маратонки в Париж. Маратонките обаче не пречат на френските жени да останат "женствени" - ако е необходимо, те просто носят токчета на работа или на партита.

4. Французойките не бързат да сключват брак

Докато жените в други страни искат да се оженят възможно най-скоро, френските жени не се опитват да сключат брак рано. Съвременните статистически данни показват, че все повече европейски момичета предпочитат да започнат да търсят "единствения" едва след като навършат 35 години. След това те са склонни да раждат 2-3 деца с малка възрастова разлика, след като са успели да направят кариера и да придобият собственост преди това.

5. Французойките не купуват скъпи дрехи

Въпреки че Париж е една от основните модни столици в света, местните жители не са склонни да платят цяло състояние за дизайнерски дрехи. Реалността е, че съвременните парижани по-често избират дрехи на нормални цени - французойките трябва да харчат по-голямата част от заплатите си за заеми и наеми.

6. Французойките никога няма да се откажат от кариерата си в полза на отглеждането на деца

Отпускът по майчинство продължава само 4 месеца във Франция и след този период жената е длъжна да се върне на работа и да остави детето си да бъде отгледано от бавачка или роднини. Дори това неприятно обстоятелство обаче няма да принуди съвременна французойка да изостави кариерата си и да се отдаде изцяло на семейството и децата си. В тази страна дългосрочният отпуск по майчинство може да доведе до загуба на пенсия и липса на перспективи за кариера в бъдеще.

7. Французойките не обичат почистването и пазаруването

Съвременните французойки са ярки и заети хора, които отделят малко време за почистване, готвене и пазаруване в мола. Ето защо французойките наемат камериерки, купуват по-често неща онлайн и предпочитат да прекарват свободното си време на открито с децата си.

8. Французойките не спазват диети 

Докато останалата част от света се опитва да се придържа към стандартите за красота, установени от някой друг, възрастните парижанки дори не мислят за гладуване или строги диети. Вместо това французойките се наслаждават на любимите си торти и кроасани и само леко се ограничават, когато става въпрос за междинни хранения и вечери.

9. Французойките не излизат от вкъщи без шал на врата си

Този стилен детайл, носен от повечето французойки, веднага привлича погледите на туристите - парижките момичета много обичат да носят шалове. Въпреки че този прост и достъпен аксесоар е малко вероятно да ги предпази от лошо време, той перфектно маскира възрастта на онзи, който го носи и скрива бръчките по врата.

10. Французойките не посещават маникюрист

Малко хора знаят това, но известният френски маникюр всъщност не е изобретен във Франция, а по-скоро в САЩ. Французойките не обичат да ходят в салони за маникюр - доволни са от естествения вид на ноктите си, без никакви декоративни елементи. Поради високата цена на подобни разкрасителни услуги, французойките предпочитат къси, нелакирани нокти без камъчета и рисунки върху тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay