Магията на Боянския водопад

По пътя към него ще минете и през Боянското езеро и местността Момини скали

Магията на Боянския водопад

Живеещите в София имат много предимства пред другите, като по-лесно намиране на работа, повече забавления, повече културни мероприятия (доста от тях безплатни) и т.н. Най-голямото, обаче, според мен, е че съвсем наблизо е разположена планината Витоша. В нея можете да намерите прохлада, усамотение и подслон. Тя е дом за всички, които си умират за приключения и ненавиждат скуката. Сред прелестите й е и Боянският водопад.

Ако вече сте решили да го посетите, със сигурност няма да съжалявате. Невероятната гледка, която ще се открие пред очите Ви, ще си е заслужавала километрите, които сте извървяли и потта, която се е проляла от Вас. Хубаво е внимателно да изберете маршрута си. Когато аз тръгвах за първи път натам, бях привлечена от по-дългия, но по-спокоен маршрут. Има и такъв, който се води за по-кратък, но доста по-стръмен. Сами преценете кой от двата би бил по-подходящ за Вас. Можете да тръгнете от кв. Бояна, но удачен вариант е и кв. Драгалевци, който бе и моя отправна точка.

Магията на Боянския водопад

По пътя към него ще се натъкнете на разкошното Боянско езеро.В него има различни земноводни животни като кафява крастава жаба, голяма водна жаба, малък и голям гребенест тритон.

Ще минете и местността Момини скали. Отворете широко очите и гъдите си! Дишайте и Гледайте! Заситете сетивата си! Приказно е!

Магията на Боянския водопад

И  ето, бавно, но все пак уверено, го стигате - величествения Боянски водопад! Височината, от която пада водата, е 30 м. През пролетта и лятото е пълноводен, затова сега е подходящ период от годината, в който да го посетите. 

Направете си една страхотна разходка из планината! Няма да съжалявате! 

Автор: Теодора Георгиева

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay