Съветът на жените в бизнеса: Споделяме глобален опит за трансформация по време на криза

Мери Месалио за трите магически съставки към успешна промяна

Съветът на жените в бизнеса: Споделяме глобален опит за трансформация по време на криза

Като лидери на различни бизнес организации у нас от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) приемат като своя отговорност споделянето на теми и дискусии, свързани с дейността и широките международни контакти на организацията. Жените-лидери се спират именно на датата 25 март, за да започнат този процес на споделяне. Те избират оптимистичната символика на светлия християнски празник Благовещение, осмислен като ден на благата вест и на силата на женското начало.

В този момент, когато светът е поставен в динамично променяща се среда, а бизнесът съзнава, че точно сега обмяната на ценен опит, знания и умения може да омекоти удара  на глобалната икономическа криза, предизвикана от CoVid 19, споделяме "рецепта за трансформация" на Мери Месалио.

С 23-годишен опит в ИТ индустрията Мери Месалио, почетен вицепрезидент на консултантската компания Gartner, представи на българските бизнес дами на лидерски позиции своята "рецепта" с три магически съставки.

Мери Месалио открои на първо място ясната посока на трансформацията и необходимостта всеки лидер да започне промяната с обяснението "тръгваме от точка А и ще стигнем до точка Б поради тази причина". Според нея трансформацията трябва да се осъществяват като постепенен процес на промяна във фирмената култура: внедряване на множество малки, положителни промени в една организация. По този начин ще е възможно едновременно и подобряване на ефективността, и удовлетвореността на служителите. И на трето място, принципите на трансформацията трябва да следват целите й. Важно е да не бъдат общи, а специфични и еднозначни, така чене да бъдат интерпретирани по различен начин от различни хора. Например "правим най-доброто за клиента" е послание, което би могло да бъде разбрано от клиентите спрямо техните ппотребности и профил – докато за едни важно е качеството на услугата, други ценят повече ниската цена или бързината.

На финала на срещата Мери Месалио сподели, че не подкрепя твърдението, според което хората не се справят добре или достатъчно бързо с промените. "Животът на всеки човек се променя от днес за утре, когато му се родят деца, напрмиер, но повечето хора се справят с голямата промяна за съвсем кратко време. Най-важна е мотивацията", каза тя и подчерта, че при добра комуникация защо трансформацията трябва да се осъществи, мотивацията се увеличава.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay