Любовта и подкрепата на семейството променят живота на това куче

Някои хора вярват в съдбата, а други в случайността, но много вярват в силата на любовта и как тя може да спаси всичко, колкото и трудно да изглежда. Особено когато говорим за весел, игрив и смел тип любов, като тази, която можете да почувствате към очарователно кученце. 

Любовта и подкрепата на семейството променят живота на това куче Go Hugo Go

Точно това се случва в тази история, която искаме да споделим с вас. Това е изключителна история за осиновяване и едно семейство, което решило да даде шанс на куче, което всички са отписали. И в замяна те получили най-любящото, смело кученце на света.

Името на сладкото малко кученце, което виждате на снимката по-горе, е Хюго и той е роден с болест, наречена "синдром на плувеца". Колкото и сложно да звучи, това всъщност е неврологичен проблем, от който обикновено страдат само много малки кучета. По принцип това им пречи да движат малките си крайници.

Любовта и подкрепата на семейството променят живота на това куче Go Hugo Go

За съжаление, когато предишните му собственици разбрали това, те изоставили Хюго в приют. Но това не било за дълго, тъй като там той бил спасен от семейната ферма Тъкър, в Тъкър, Джорджия. Двойката, която я управлява, обикновено приютява временно нуждаещи се кучета. Най-често техните космати гости изискват специални лечения или терапии, които обикновено никой не иска да плати.

Любовта и подкрепата на семейството променят живота на това куче Go Hugo Go

Но благодарение на това семейство, Хюго имал шанс да води нормален живот и не само това, но също така да бъде заобиколен от любящо семейство, което ще се грижи за него. Благодарение на усилията, които цялото семейство полага да помогне, привидно безнадеждното кученце започва да се подобрява. Първата стъпка била да практикува някои упражнения за подвижност на сушата, за да укрепите мускулите на лапите и краката си. След това започнал да плува.

Любовта и подкрепата на семейството променят живота на това куче Go Hugo Go

Животът с други кучета също му помогнал да стане по-уверен и да се опитва да имитира движенията им. Глутницата във фермата Тъкър винаги е била добра и мила с малкото момче.

Но за съжаление кученце, което страда от синдром на плувеца, се нуждае от много грижи, понякога дори от специализирани грижи. Това, което го насърчило да продължи напред, било любящото му семейство и доброто отношение, и желанието да ходи и да тича като всички други кучета. 

В рамките на няколко месеца Хюго успял да стои на четирите си лапи, да изкачва стъпала, да е в крак с кучешките си приятели и дори да прави дълги разходки с приятелите и приемното си семейство.

Любовта и подкрепата на семейството променят живота на това куче Go Hugo Go

И накрая, моментът, който всички очаквали, дошъл. Хюго бил напълно възстановен. Той не само се превърнал в силно и пъргаво куче, но и в лоялен и благороден спътник. Семейството било доволно от неговия напредък и от начина, по който той се изправил пред едно от най-трудните предизвикателства, с които едно куче може да се справи.

Те обаче били тъжни в същото време, защото знаели, че е време Хюго да намери семейство, което да му даде цялото внимание и любов, които заслужава - този път завинаги.

Любовта и подкрепата на семейството променят живота на това куче Go Hugo Go

В продължение на няколко седмици те търсели идеалното семейство- отговорно, любящо и състрадателно. Те дори направили специален акаунт във Facebook заради това търсене, наречен Go Hugo Go.

Любовта и подкрепата на семейството променят живота на това куче Go Hugo Go

Историята на Хюго стана вирусна и той вече е обиколил света като обнадеждаващ пример за кученца, родени със същото състояние като него, и най -важното като доказателство, че когато обичаш другите, всеки може да постигне големи неща, колкото и тежко да изглежда положението. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти