Робърт Патинсън: "Бях на косъм да ме уволнят от "Здрач"

Робърт Патинсън: "Бях на косъм да ме уволнят от "Здрач"

Робърт Патинсън говори за най-емблематичните си филмови роли пред GQ, особено за Едуард Кълън от "Здрач". Актьорът разкри, че всъщност почти е бил уволнен от първия филм, защото е направил образа "прекалено много емо" в актьорската си игра.

"Наистина мисля, че има нещо в този първи филм. Можете да видите, че хората го приемат сериозно и има страст към него. Бях на 21 и исках да го направя възможно най-артистично. И така, усещахме едно странно напрежение, при което екипът имаше притеснение, че ще направя нещата прекалено емо, а аз си мислех, че това е единственият начин да го изиграя.", признава той.

Патинсън сподели още, че през цялото време е бил вбесен, имайки предвид, че е бил само на 21 години и през повчето време не е бил наясно какво точно прави. Той разкрива още, че дори не си спомня сцената, в която запознава Бела със семейството си, а това бил денят, в който агентът и мениджърът му са му направили изненадващо посещение на снимачната площадка. По време на почивката те му казали: "Добре, каквото и да правиш в момента, след обяд, просто направи обратното или ще бъдеш уволнен до края на деня.".

"Мислех, че ако се опитам да го изиграя безгрижно, начинът, по който бих го направил, ще изглежда толкова погрешно, че ще заприлича още повече на психопат.", споделя още Робърт.

Кристен Стюарт, неговата колежка, говори наскоро пред The New Yorker за това как отношението им към филма е помогнало да стане това, което е. Тя знаела, че той е правилният човек за ролята още от прослушването му. Тя отдава това на неговия интелектуален подход.

Патинсън също разкри пред GQ, че е взел валиум по предложение на агента си преди прослушването си за "Здрач", защото е бил изключително нервен.

"Започнах да развивам този абсолютен ужас от прослушванията, който, сигурен съм, имат много актьори", спомня си той. "Можех да бъда толкова ентусиазиран за нещо и след това в деня на прослушването самочувствието ми просто да се срине напълно. Същото се случи сутринта на прослушването на "Здрач". По онова време живеех на дивана на моя агент в нейния апартамент и тя ми изпрати имейла. Откачам, не искам повече да минавам през прослушването."

Тогава тя му казала да намери валиум в банята ѝ.

"Никога преди не бях взимал валиум и си спомням, че се чувствах толкова великолепно в задната седалка на таксито с отворен прозорец, просто си казвах "уау, това е, което ми липсваше.", допълва той.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay