Прости правила за ефективна работа от вкъщи

Прости правила за ефективна работа от вкъщи

Работата от вкъщи е оказала както отрицателно, така и положително въздействие върху хората, на които се е налагало да работят отдалечено, като се има предвид цялата пандемична ситуация.

Някои могат да се оплачат, че работата от вкъщи ги кара да се чувстват летаргични. Но всъщност тя може да бъде доста чудесна за производителността. Хапвате здравословна среда, не е нужно да се справяте с интензивния трафик навън и т.н. Всичко това обаче работи само ако имате определени правила, които да спазвате, за да поддържате щастлива и продуктивна работа от уюта на вашия дом.

Създайте си работно пространство. Всичко започва от ъгъла на дома ви, който сте избрали за работно място. Изберете място с добро осветление, чисто и тихо. Ако нямате спокойно място вкъщи, може да инвестирате в добри слушалки за шумоизолация.

Трябва да разберете кое е онова нещо, което трябва да направите задължително, за да улесните всичко останало. Обикновено това е най-трудното нещо, но именно това го прави най-важното. Ако успеете да изпълните задачата, която ви плаши най-много, ще се почувствате спокойни да преминете към всичко останало.

Избирайте си малки цели. И какво, ако нещо е трудно да се постигне? Не трябва да означава, че трябва да поемете по най-трудния път, за да го постигнете. Вършете нещата стъпка по стъпка, за да продължите да напредвате, защото задълженията у дома отклоняват вниманието от работата ви.

Изградете навици. Ако се принудите да постигнете нещо голямо, дори когато мозъкът и тялото ви са изтощени, ще почувствате изтощение доста скоро. Ако имате управляемо поведение в продължение на няколко месеца, това ще се превърне в навик, който ще използвате, когато бъдете принудени да работите от вкъщи.

Наличието на добро жилищно пространство е също толкова важно, колкото и доброто работно пространство. Винаги, когато е възможно, правете всичко, за да се чувствате комфортно. Започнете деня си с кафе в кухнята и го изпийте на терасата. Въпреки че работите от вкъщи, не е задължително да се чувствате като в офис.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay