Всичко, което трябва да знаете за ламинирането на вежди

Всичко, което трябва да знаете за ламинирането на вежди
unsplash

Тенденциите, свързани с веждите, непрестанно се променят. Виждали сме какво ли не. От изключително тънки с интересни чупки, до твърде дебели и плътни вежди. 

Една от най-устойчивите тенденции е микроблейдингът, тъй като ни помага да имаме оформени и изписани вежди без особено много усилия. При тази процедура обаче се използва туш, който се вкарва под кожата и на някои хора тази идеи не им допада. Ако и вие сте от тях, можете да опитате ламиниране на вежди. Това е процедура, която стана популярна в последните години. При нея се използват химикали за полутрайно фиксиране на космите на веждите във вертикална посока, придавайки им изчеткан вид. 

Ако установите, че космите на веждите ви просто не могат да останат на мястото си през целия ден, имат празнини или не са се възстановили напълно от дните, в които сте ги скубали, ламинирането може да помогне на веждите ви да изглеждат по-плътни. Ламинирането на веждите "залепва" косъмчетата в позиция нагоре, за да придаде на веждите по-плътен вид и покрива зоните, в които няма достатъчно косъмчета. 

Въпреки че това звучи страхотно, точно както при всяка козметична процедура, важно е да знаете какви са ползите и рисковете, преди да се подложите на нея.

Всичко, което трябва да знаете за ламинирането на веждиunsplash 

Какво представлява ламинирането на вежди?

Ламинирането на вежди е много подходящо за тези с упорити косъмчета, които растат или не искат да останат във формата, която искате. Тази процедура временно изправя и повдига косъмчетата на веждите, подобно на ламинирането на мигли.

Основното предимство на процедурата е, че ще издържи по-дълго от всеки гел или помада за вежди, които бихте използвали, за да създадете същия ефект у дома.

Как протича ламинирането на вежди?

Химически разтвор се поставя върху веждите, за да омекоти космения фоликул, така че да може косъмчетата да заемат желаната позиция. След това се нанася втори разтвор, който да поддържа тази форма. 

Преди това обаче веждите се почистват и оформят. Ако е необходимо, веждите могат и леко да се оцветят. 

Какви са предимствата на ламинирането на вежди?

Ламинирането на вежди е чудесно за тези, които искат да полагат по-малко усилия за поддържане на веждите си ежедневно. Тази процедури ще ви олесни изключително много и ще можете да излизате от вкъщи, без да мислите за веждите си. 

Освен това е чудесна алтернатива на микроблейдинга, при която в тялото ви не попадат никакви химикали. Абсолютно безболезнено е, за разлика от микроблейдинга, а ефектът се задържа около 4-6 седмици. 

Потенциални странични ефекти

При всяка процедура, особено на лицето ви, вие сте изложени на риск от различни неща. Тъй като косъмчетата на веждите са доста деликатни, ламинирането може да причини пречупване на косъмчетата. 

Макар че ламинирането на вежди не е инвазивна процедура, много хора може да се сблъскат с някои странични ефекти като подуване, зачервяване, лющене, сърбеж, които са свързани с дразнене на кожата, причинено от химикалите, открити в разтвора, използван за създаване на ефекта на ламиниране. Тези нежелани реакции могат да се появят директно под и/или над веждите и дори може да се разпространят до клепачите ви.

Ако имате чувствителна кожа, розацея, екзема или контактен дерматит, добре е да се направи тест предварително, за да се види как ще реагира кожата ви. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay