Жените по света на педали в неделя

Жените по света на педали в неделя

Време е за "Велосипедната обиколка на кокетните жени". Обиколката е организирана, за да направи жените по-видими в обществото, да им позволи да се представят и да засили търсенето на безопасна велосипедна инфраструктура. Жените ще въртят педалите едновременно в 200 различни града в Турция и света в турнето, което ще се проведе в неделя, 18 Септември.

Турнето "Кокетки на колела" стартира за първи път в Измир, Турция в 2013г. Популярността на турнето надхвърля границите с нарастващия брой участници всяка година, събирайки всички жени на педали. Датата на събитието, което ще събере жените за 10-ти път в Турция и 200 различни града по света, е неделя, 18 септември 2022 г.

Турнето "Кокетки на колела" , има за цел да направи жените по-видими в обществото, да им позволи да се представят и да засили търсенето на безопасна вело инфраструктура. Подкрепена от Турската Агенция за Насърчаване и Развитие на Туризма (TGA), забележителната характеристика на обиколката е, че всички жени ще се срещат на обозначени места в градовете, в които живеят с цветни тоалети и украсени велосипеди.

Жените по света на педали в неделя

Цветен ентусиазъм в 200 различни града 

Обединявайки жените с техните велосипеди в много градове в Турция, "Кокетки на колела” се организира под името "Fancy Women Bike Ride" в чужбина. Събитието включва страни като: Германия, Азербайджан, Белгия, Република Ботсвана, Канада, Дания, Франция, Индия, Холандия, Испания, Швеция, Швейцария, Италия, Черна гора, Турска република Северен Кипър, Македония, Мексико, Португалия, Англия, Гърция, Нова Зеландия и САЩ. Събитието, което събира жени в 200 града от различни държави, е на един и същи ден тази година; То се провежда в неделя, 18 Септември, придружено от украсени велосипеди и цветни дрехи.

Простиращо се от Измир до целия свят 

Организирано за първи път през 2013 г. от група жени в Измир "Кокетки на колела” се превърна в международно женско велосипедно движение с участието на нови градове всяка година. Организирана от индивидуалната инициатива на жени доброволки, велосипедната обиколка помогна на хиляди жени в много страни, от Италия до Германия и от Канада до Иран да се научат как да карат колело и да го включат в ежедневието си. Общите желания на жените, които  организираха и участваха в "Кокетки на колела”, което получи Специалната Велосипедна Награда на ООН през 2022 г., са жените да бъдат видими в обществото и да защитават правото си да изразяват себе си свободно във всяка сфера ; Колоезденето, което е просто и икономично решение на климатичната и енергийна криза, излиза на преден план, тъй като има безопасна инфраструктура. Особено в нашите големи градове в неделя, градските центрове са затворени за движение на моторни превозни средства и са обявени за "без автомобили".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay