Децата на Меган и Хари може и да не получат статут на негово/нейно кралско височество

Сега, когато техният дядо Чарлз е крал, Арчи и Лилибет, децата на Меган Маркъл и принц Хари, вероятно ще получат титлите принц и принцеса. Съгласно Патента за писма от 1917 г. на крал Джордж V титлата принц/принцеса може да се използва от децата на суверена, децата на синовете на суверена и най-големия жив син на най-големия син на принца на Уелс.

Тъй като принц Хари е вторият син на Чарлз, неговите деца не са имали гарантирани титли, когато Чарлз е бил принц на Уелс. Но сега, когато Чарлз е крал, децата на Хари и Меган отговарят на изискванията. И изглежда, че те ще получат титлите, въпреки че постоянно чуваме слухове как на Хари и Меган е казано, че Арчи никога няма да бъде принц, дори когато Чарлз стана крал.

Въпреки че вероятно ще бъдат наречени принц/принцеса в близко бъдеще, Арчи и Лилибет няма да получат титлите HRH (негово/нейно кралско височество). Това се оказва голям проблем за Меган и Хари!

Меган и Хари "настояват, че Арчи и Лилибет са принц и принцеса", но все пак недоволни от факта, че не могат да получат титлата негово/нейно кралско височество. Това е споразумението – те могат да бъдат само принц и принцеса, защото не са работещи кралски особи.

Меган и Хари спряха да използват своите титли, когато се оттеглиха от кралското семейство. По това време Бъкингамският дворец публикува изявление, в което се казва:

"Въпреки че вече не могат официално да представляват кралицата, семейство Съсекс даде ясно да се разбере, че всичко, което правят, ще продължи да поддържа ценностите на Нейно Величество. Семейство Съсекс няма да използва своите титли, тъй като вече не са работещи членове на кралското семейство."

Досега Чарлз не е направил публични изялвения относно титлите, така че все още е възможно Арчи и Лилибет да все пак получат статут на негово/нейно кралско височество.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay