Трябва да спра да бъда толкова предпазлива в работата, за да успея

Избягването на рискове и прекалената предпазливост ме научиха на най-важния урок в кариерата ми

Имаше работа, която исках преди да започна собствен бизнес. Позицията обаче изискваше предишен опит в областта. Аз нямах такъв и затова не кандидатствах. Когато колегата ми кандидатства за работата бях много учудена. Казах му, че не съм знаела, че има опит на такава позиция, а той отговори "Аз нямам". "Но работата го изисква", отговорих аз. "Те ще ме научат. Очудих се, че ти не кандидатства. Мислех, че ще наемат теб вместо мен", каза той.

Това беше последният риск, който НЕ поех. 5 месеца по-късно си направих собствен бизнес. Ами Вие? Има ли риск, който се притеснявате да поемете? Поемайте рискове, защото избягването им ви отдалечава от целта ви. 

Ето 4 начина да бъдете по-решителни:

1. Вземайте решения извън комфортната ви зона

Ако трябва да избирате между нещо сигурно и нещо много рисковано, кое ще изберете? Ако се притеснявате да излезете от зоната си на комфорт и да поемете риск, не се надявайте, че ще успеете да постигнете нещо. Ще останете винаги на същата позиция и няма да вървите напред. Не се колебайте за това дали ще се справите с предизвикателствата, които ще ви донесе решението, което сте взели. Рисковете помагат да се движим напред и да израстваме. 

2. Поемайте отговорност за изборите си

Когато поемете пълна отговорност за изборите и решенията си, вие се освобождавате. Ако кажете, че вината е на някой друг, вие сте слаби. Когато си кажете "Вината е моя", Вие се освобождавате. Не трябва да се преструвате, че сте перфектни. Трябва да поемате вината за собствените си грешки. Това ви прави достоен човек. 

3. Позволете си да се провалите

Не позволявайте на страха да съсипва живота ви. Страхът е най-големия враг на увереността. След като веднъж опитате и сгрешите, вече няма да сте същия човек. Ще сте научили урока си. 

4. Посрещнете свободата на успеха

Страхувате ли се от това какво ще ви донесе успеха? Приемайте възможностите и вървете напред, вместо назад. Не живейте в миналото, защото ви е страх да направите крачка напред. Позволете си да успеете. 

Бягането от рискове може да повлияе зле както на кариерата, така и на личния ви живот. 

Не се страхувайте и постигнете мечтите си!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Пресичам на червено и един полицай ми подвиква:- Госпожо, Вие накъде?- Отивам на гости у Мимето, теб какво те интересува, мъжът ми знае!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти