Пазете се от навиците, които могат да ви направят непопулярни в офиса

Пазете се от навиците, които могат да ви направят непопулярни в офиса

Повечето от нас са израснали, чувайки че работата е благо и ние едвам дочакваме да приключим студентския си живот и да започнем да се трудим неспирно. След като започнем да работим, осъзнаваме как в крайна сметка прекарваме повече време в офиса и с колегите си, отколкото с нашите приятели, семейство и близки. 

С течение на времето ние също така бавно осъзнаваме как животът ни в офиса е различен от този, който сме си представяли. Някои от нас имат късмета да попаднат сред добър колектив и да успеят да станат част от него, но някои, които не могат да се похвалят с такъв късмет, се причисляват към непопулярните в офиса. Ето какво да избягвате да правите, ако не искате да се окажете в тази графа.

Не бъдете клюкар. Може да не сте този, който съчинява клюката, но дори участвайки в нея само като слушател или като разпространяващ я, само помагате слухът да се разпространи. Клюкарят в офиса трудно бива приет на сериозно от някого в офиса и трудно би станал фаворит.

Старайте се да цените работата на другите. Получавате уважение, когато дадете уважение. Ако не цените работата на колегите си, и те няма да го правят. Ако говорите зад гърба на някого в офиса, няма как да станете част от колектива.

Не си пъхайте носа в чуждите работи. Вие от онези хора ли сте, които не могат да спрат да се интересуват от живота на другите? Този навик е ужасно притеснителен на работното място, никой не харесва колега, който си пъха носа в чуждите работи.

Не е правилно да се възползвате от позицията си. Може да не ви се струва голямо прегрешение, когато сте приятели с шефа и закъснеете 20 минути за работа. Никой не харесва връзкарите. Имайте го предвид, преди да опитате да се възползвате от позицията си.

Внимавайте да не се оплаквате постоянно. Във всеки офис има поне един служител, който не спира да се оплаква от всеки и от всичко. Независимо дали става въпрос за постиженията на колеги, качеството на храната или политиката на офиса. В случай че и вие имате този навик, ще предизвикате колегите си да странят от вас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay