Хората с татуировки имат по-голям шанс да получат работа

Хората с татуировки имат по-голям шанс да получат работа

Доста голям процент от възрастното население на света има татуировки. Тези хора също съставляват голяма част от работещото население. До скоро беше често срещана практика хората с татуировки да бъдат дискриминирани, когато става дума за наемане на работа. Нещата обаче се промениха лека-полека и вече татуировките се разглеждат като нещо положително на работното място.

Ние смятаме, че татуировките са страхотен начин човек да изразява себе си и нямаме търпение да споделим тази страхотна новина с вас.

Скорошно проучване установи, че предразсъдъците към татуираните служители вече не съществуват в Съединените щати. Всъщност дори работодателите са по-склонни да наемат човек на работа, ако има една или две татуировки. Изследването също така открива, че няма разлика в заплатите на хората със и без боди арт.

Мнението за татуировките се промени много бързо през последните години, вероятно защото много млади хора си правят татуировки. Въпреки че все още има известен скептицизъм по този въпрос, особено в случаите на хора с екстремен боди арт, изглежда, че корпоративният свят все повече приема и цени индивидуалността на хората.

Броят на хората с татуировки на ръководни позиции също се е повишил. Поколението с най-много татуировки се състои от хора, които в момента са на 20-30 години и съвсем естествено много от тях заемат ръководни постове в работата.

Има много изключително успешни хора, които имат татуировки по телата си. Много е обичайно да виждаме боди арт сред хора от индустрията за развлечения и спорт, но в корпоративния свят и дори в политиката татуировките едва сега започват да се превръщат в нещо нормално. Джак Дорси, основател и изпълнителен директор на Twitter, и Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада, са 2 примера за хора на високи позиции, които имат татуировки.


Това, че корпоративният свят започва да приема това страхотно изкуство е много обнадеждаващо. Все повече и повече хора ще могат да изразяват себе си, без да се страхуват, че това ще попречи на кариерата им.

Проучването е проведено в САЩ, но силно се надяваме тази тенденция да се появи и в България и вярваме, че това ще се случи скоро.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay